keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ahmetin tohvelit eli lämpimät munakoisokerrosleivät

Viljaa välttäessään jää kaipaamaan muutamia asioita: pizzapohjaa, tortillalättyjä ja lämpimiä leipiä. Varsinkaan tortilloille on hankala keksiä korviketta, joka ei maistuisi kananmunalta tai juustolta liikaa. Lämpimille leiville löysin nyt erittäin maistuvan korvikkeen – Ahmetin tohvelit.

Tohvelit valmistetaan munakoisosta. Kahden pitkittäin leikatun viipaleen väliin voi laittaa käytännössä mitä tahansa, mitä nyt yleensä lämpimiin leipiin laitetaan. Minä tietysti laitan juustoa ja sinihomejuustoa aina. Idean tohveleihin sain Karppaus.infon reseptisivuilta.

Ja tosiaan tänään taas sain tuta miten käy, kun töissä lipsahtelee syömään ruisleipää ja mannapuuroa. Ei kestä maha kumpaakaan.


Ahmetin tohvelit

1 munakoiso
suolaa
pippuria

Ehdotelmia täytteeksi:
salamia tai kinkkua
aurinkokuivattua tomaattia
(säilöttyä) paprikaa
sinihomejuustoa
mozzarellaviipaleita
juustoraastetta
basilikaa
oreganoa
chiliä

Viipaloi munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Suolaa ja pippuroi viipaleet ja paista 200-asteisessa uunissa, kunnes viipaleet hieman ruskistuvat. Pane täytteet joka toiselle viipaleelle ja joka toiset kanneksi päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka paistamista uunissa, kunnes juusto pinnalla on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti