Viljaa välttäessään jää
kaipaamaan muutamia asioita: pizzapohjaa, tortillalättyjä ja
lämpimiä leipiä. Varsinkaan tortilloille on hankala keksiä
korviketta, joka ei maistuisi kananmunalta tai juustolta liikaa.
Lämpimille leiville löysin nyt erittäin maistuvan korvikkeen –
Ahmetin tohvelit.
Tohvelit valmistetaan munakoisosta.
Kahden pitkittäin leikatun viipaleen väliin voi laittaa käytännössä
mitä tahansa, mitä nyt yleensä lämpimiin leipiin laitetaan. Minä
tietysti laitan juustoa ja sinihomejuustoa aina. Idean tohveleihin
sain Karppaus.infon reseptisivuilta.
Ja tosiaan tänään taas sain tuta miten käy, kun töissä lipsahtelee syömään ruisleipää ja
mannapuuroa. Ei kestä maha kumpaakaan.
Ahmetin tohvelit
1 munakoiso
suolaa
pippuria
pippuria
Ehdotelmia täytteeksi:
salamia tai kinkkua
aurinkokuivattua tomaattia
(säilöttyä) paprikaa
sinihomejuustoa
mozzarellaviipaleita
juustoraastetta
juustoraastetta
basilikaa
oreganoa
chiliä
Viipaloi munakoiso pitkittäin ohuiksi
viipaleiksi. Suolaa ja pippuroi viipaleet ja paista 200-asteisessa
uunissa, kunnes viipaleet hieman ruskistuvat. Pane täytteet joka
toiselle viipaleelle ja joka toiset kanneksi päälle. Ripottele
pinnalle juustoraastetta. Jatka paistamista uunissa, kunnes juusto
pinnalla on sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti