Olen todella harmissani, että
täkäläisten vihreän värityksen markettien lihan ja muiden
ruhonosien tarjonta on suorastaan surkea. Maksaa ja häränhäntää,
siinäpä ne muut osat fileiden ja valmiiksi nuijittujen ja
marinoitujen pihvien lisäksi. Mistäpä saisi vaikkapa possun
poskia, jotka ovat kuulemma melkoista herkkua? Tai naudan rintaa?
Naudan verta onneksi sentään saa.
Kampsua eli veripalttua eli rössyä olenkin on tehnyt tämän blogin
puitteissa, mutta verilättyjä en. Mukavaa verilättyjen teossa on
niiden nopea kypsyminen pannulla. Ja tulihan näistäkin taas
maukkaampia kuin kaupan valmiit ohukaiset.
Verilätyt (iiisooo annos)
5 dl naudan verta
1 dl kermaa
2 dl vettä
1,5 dl soijajauhoa
2 rkl psylliumia
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
meiramia
valkopippuria
Paistamiseen voita
Sekoita kaikki ainekset hyvin isossa
kulhossa. Anna taikinan turvota vähintään tunnin ajan. Paista
lettupannulla voissa taikinasta pikkulättysiä. Nautiskele muusin ja
puolukan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti