Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi,
että pizzan voisi kokata nurin päin – pohja päälle ja täyte
pohjalle. No nyt olen testannut sitäkin.
Hyvin yksinkertainen
resepti on peräisin jälleen BBC Lifestylen Nigel Slater's Simple Cooking
-sarjasta. Juuston määrä ruoassa on melkoinen, mutta minunlaistani
juustofanaatikkoa se ei ainakaan haitannut.
Ohje on muunneltavissa sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään ja mistä tykkää. Parmesanin tilalla voi käyttää vanhoja juustonkänttyjä, kuivannutta leipää löytynee melkein joka taloudesta ja ylikypsät tomaatit ovat mitä parhain täyte tähän pizzaan.
Pizza väärin päin (kahdelle)
Päälle
1 kuivannut, pieni vehnäsämpylä
4 tomaattia
oliiviöljyä
mustapippuria
parmesan-juustoa
Pohjalle
2 mozzarellapalloa
salamia
nippu basilikaa
nippu persiljaa
oliiviöljyä
Murustele sämpylä monitoimikoneella.
Laita pilkotut tomaatit laakean uunivuoan pohjalle ja mausta
pippurilla ja oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle sämpylämurut ja
parmesanraaste. Paista uunissa 250 asteessa ylimmällä tasolla,
kunnes pinta on kullanruskea.
Palastele mozzarellat lautaselle ja
laita sekaan salamia. Tee kastike. Soseuta basilika, persilja ja
oliiviöljy kastikkeeksi. Mausta halutessasi mustapippurilla ja
suolalla. Tiputtele kastiketta pohjan päälle. Nostele kuuma
tomaatti-parmesanseos pohjan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti