Vakiomarketistamme on viime syksystä
lähtien saanut myskikurpitsaa. Aika monipuolinen kasvis on tämä kypsennettynä miedohkon ja täyteläisen makuinen kaveri. Siitä saa valmistettua vaikka mitä; soppaa, lisäkettä
ja pääruokaa. Kahden hengen taloudessa yksi myskikurpitsa riittää
useampaankin ruokaan. Olen säilyttänyt kurpitsan
puolikkaan muovipussissa jääkaapissa. Näin se on säilynyt ainakin
pari päivää täysin käyttökelpoisena.
Työviikon päätteeksi päätin tehdä
nopeaa yhden vuoan ruokaa isoon nälkääni. Resepti on Good Food Chanelista ja muokkasin sitä jälleen kerran omaan ruokafilosofiaani
sopivaksi. Tämä ruoka todellakin valmistuu hetkessä, joten ei ole
mitään syytä turvautua kaupan valmislihapulliin tai
purkkihernekeittoon. Täyttä selvyyttä minulla ei ole siitä,
pitäisikö myskikurpitsa kuoria. Olemme syöneet sen kuorineen,
koska raakana kurpitsaa ei kuitenkaan syödä.
Makkara-myskikurpitsavuoka
(kahdelle)
5–6 siskonmakkaraa
1 punainen chili hienonnettuna
450 g myskikurpitsaa pilkottuna
kuutioiksi, kuori kurpitsa halutessasi
1 iso punasipuli lohkottuna
10 kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
korianteria
Laita chili, kurpitsakuutiot,
sipulilohkot ja kokonaiset tomaatit laakeaan uunivuokaan. Mausta
reilulla määrällä öljyä, suolaa, pippuria ja korianteria.
Sekoita hyvin. Lisää makkarat ja tökkää 200-asteiseen uuniin
keskitasolle puoleksi tunniksi.
Itse kuorin kyllä sen, koska minusta kuori on kovin kovaa.
VastaaPoistaSiitä syntyy myös maukas sosekeitto, jos niistä pitää.