Vaikkei meillä enää syödäkään
viljoja, sokeria ja pottuja, silloin tällöin täytyy tempaista.
Viime viikolla sää antoi lupauksen keväästä ja pitihän toki
parvekegrillauskausi avata. Tosin grillailut ja kevät taisivat jäädä
siihen, kiitos tiistaisen lumimyräkän. Etelä-Pohjanmaalle lumi
tuli vasta nyt...
Grillattavan lihan oheen, joka tällä
kertaa koostui valmiista mureutetuista possulättyistä ja itse
pikamarinoiduista broilerinsiivistä, piti tehdä salaatti.
Kasvispitoisia salaatteja meillä syödään muutenkin, joten Jamie
Oliverin klassikko Paras pastasalaattini kelpasi pitkästä aikaa
suillemme. Toden totta, tämä pastasalaatti on yhä edelleen hyvä,
ellei paras ja jostain selittämättömästä syystä. Salaatti ei ole
liian raskas ja raaka-aineet ovat yksinkertaiset. Kannattaa satsata
laadukkaaseen valkoviinietikkaan ja neitsytoliiviöljyyn.
Jamie Oliverin Paras pastasalaatti
300 g pientä simpukkapastaa
300 g kirsikkatomaatteja kaiken värisiä
½ kurkku
1 kourallinen mustia oliiveja
3–4 valkosipulinkynttä
3 rkl silputtua ruohosipulia
1 kourallinen silputtua basilikaa
3 rkl valkoviinietikkaa
6 rkl neitsytoliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Keitä pasta napakaksi kuorimattomien
valkosipulien kera. Jäähdytä kylmällä vedellä ja jätä
valumaan. Nouki valkosipulinkynnet, purista kuoristaan ja laita
mortteliin odottamaan. Pilko tomaatit, kurkku ja oliivit. Laita ne isoon
kulhoon, lisää pasta ja silputut yrtit. Muusaa valkosipulinkynnet
morttelissa ja lisää etikka, öljy, suola sekä pippuria. Maista ja
säädä makua tarvittaessa. Kaada kastike kulhoon ja sekoita hyvin.
Maista vielä ja lisää makuaineita tarvittaessa. Anna asettua hetken
aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti