torstai 14. maaliskuuta 2013

Klassinen Oliver-pastasalaatti

Vaikkei meillä enää syödäkään viljoja, sokeria ja pottuja, silloin tällöin täytyy tempaista. Viime viikolla sää antoi lupauksen keväästä ja pitihän toki parvekegrillauskausi avata. Tosin grillailut ja kevät taisivat jäädä siihen, kiitos tiistaisen lumimyräkän. Etelä-Pohjanmaalle lumi tuli vasta nyt...

Grillattavan lihan oheen, joka tällä kertaa koostui valmiista mureutetuista possulättyistä ja itse pikamarinoiduista broilerinsiivistä, piti tehdä salaatti. Kasvispitoisia salaatteja meillä syödään muutenkin, joten Jamie Oliverin klassikko Paras pastasalaattini kelpasi pitkästä aikaa suillemme. Toden totta, tämä pastasalaatti on yhä edelleen hyvä, ellei paras ja jostain selittämättömästä syystä. Salaatti ei ole liian raskas ja raaka-aineet ovat yksinkertaiset. Kannattaa satsata laadukkaaseen valkoviinietikkaan ja neitsytoliiviöljyyn.



Jamie Oliverin Paras pastasalaatti

300 g pientä simpukkapastaa
300 g kirsikkatomaatteja kaiken värisiä
½ kurkku
1 kourallinen mustia oliiveja
3–4 valkosipulinkynttä
3 rkl silputtua ruohosipulia
1 kourallinen silputtua basilikaa
3 rkl valkoviinietikkaa
6 rkl neitsytoliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Keitä pasta napakaksi kuorimattomien valkosipulien kera. Jäähdytä kylmällä vedellä ja jätä valumaan. Nouki valkosipulinkynnet, purista kuoristaan ja laita mortteliin odottamaan. Pilko tomaatit, kurkku ja oliivit. Laita ne isoon kulhoon, lisää pasta ja silputut yrtit. Muusaa valkosipulinkynnet morttelissa ja lisää etikka, öljy, suola sekä pippuria. Maista ja säädä makua tarvittaessa. Kaada kastike kulhoon ja sekoita hyvin. Maista vielä ja lisää makuaineita tarvittaessa. Anna asettua hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti