Noin kymmenen vuotta sitten talteen
otettu, yhden kerran kokeiltu Rick Steinin resepti marokkolaisten
lihapullien valmistukseen taginepadassa koki tänään uuden
tulemisen.
Alkuperäisessä ohjeessa käytetään
kananmunia säilöttyjen sitruunoiden tilalla. Nyt oli pakko saada
kokeilla paikallisesta Punnitse ja säästä -putiikista ostettuja
sitruunoita, joista olen paljon kuullut, mutta en ole niitä mistään
löytänyt. Käsitykseni mukaan sitruunoita voi säilöä itsekin,
mutta ostamani purkin sitrukset olivat puolet pienempiä kuin
suomalaisista ruokakaupoista löytyvät.
Oi, mitä herkkua soosista tulikaan.
Sitruunat antavat ruokaan juuri sen ekstrasäväyksen –
pikkiriikkisen makeuden, suolaisuuden ja happamuuden.
Marokkolaiset lihapullat
Lihapullat
400 g naudan tai lampaan jauhelihaa
1 rkl persiljaa silputtuna
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
½ tl tulista paprikajauhetta
Kastike
1 keskikokoinen sipuli silputtuna
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl juustokuminaa
½ tl tulista paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2–3 kpl suolaan ja viinietikkaan
säilöttyjä sitruunoita pilkottuna
Tee lihapullataikina ja pyörittele
pulliksi. Ruskista pullat padassa tai kasarissa reilussa määrässä
öljyä. Nostele pois ja valmista samassa öljyssä kastike. Lisää
pullat kastikkeeseen. Anna hautua 10 minuuttia ja nautiskele riisin,
bulgurin tai kuskusin kanssa.
Näyttääpä hyvältä!
VastaaPoistaMulta jää aina kaikki tälläset testaamatta. TUo ruuanlaitto ei sytytä muutenkaan, ja jos tekisin tätä, jotus lapsille tehdä jotain muuta. Ei niihin uppoa...