tiistai 28. marraskuuta 2017

Täytetty leipä Mestarikokki-korttien malliin

Tein jokunen kuukausi sellaisen löydön kirpparilta, että! Ruokaohjekerhon Mestarikokki -korttisarja lähti meille viidellä eurolla. Tosin sarjani ei ole täydellinen, mutta ainakin alkuun pääsee.

Muutaman seikan olen jo korteista havainnut. Hedelmän ja suolaisen kinkun tahi kalan liittoa ei pidä pelätä. Ruotsalainen Den bruna maten -blogi, jossa kokeillaan Mestarikokki-reseptit lävitse, tarttui ennakkoluulottomasti esimerkiksi kinkkubanaaneihin.

Toiseksi, Kaiken suolaisen ruoan mausteiksi riittävät suola ja valkopippuri. Ja viimeisenä, näiden ruokien valmistamiseen ei mene kauaa, joka ihmetyttää suuresti. Todellista ”valmiiksi 15 minuutissa”, toisin kuin Jamie O:n vastaavat keitokset.

Tämä täytetty leipä on otsikoitu Iltapala elokuvien jälkeen (osio 14, kortti numero 8). Ihan oikeasti toimii. Kortin mukaan ”voileipä on melkein kuin 'oikea' illallinen”.


Iltapala elokuvien jälkeen
 
1 viipaloitu vaalea vuokaleipä (pieni paahtoleipä käypi hyvin)
100 g voita tai margariinia
1 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia
½ dl kermaa
1 ½ dl juustoraastetta
½ nippu persiljaa hienonnettuna
8 viipaletta kevyesti savustettua kinkkua
2 tomaattia viipaleina

Notkista rasva ja sekoita siihen ketsuppi, sinappi, juusto, kerma ja persilja. Levitä ¾ maustevoista leipien päälle ja yhdistä ne panemalla kinkku- ja tomaatti viipale väleihin. Pane tuplavoileivät vieri viereen folioituun leipävuokaan ja levitä loput maustevoista päälle. Paista uunissa 225 asteessa 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kinkku-banaani? Jännittävän kuuloinen yhistelmä.

    Tuo leipä vaikuttaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyyhän minultakin "klassikot" savukala-banaanileivät ja kinkulla täytetyt säilykepersikat noista korteista :) Tämä leipä on kyllä hyvää.

      Poista