Tein jokunen kuukausi sellaisen löydön
kirpparilta, että! Ruokaohjekerhon Mestarikokki -korttisarja lähti
meille viidellä eurolla. Tosin sarjani ei ole täydellinen, mutta
ainakin alkuun pääsee.
Muutaman seikan olen jo korteista
havainnut. Hedelmän ja suolaisen kinkun tahi kalan liittoa ei pidä
pelätä. Ruotsalainen Den bruna maten -blogi, jossa kokeillaan Mestarikokki-reseptit
lävitse, tarttui ennakkoluulottomasti esimerkiksi kinkkubanaaneihin.
Toiseksi, Kaiken suolaisen ruoan mausteiksi riittävät suola ja valkopippuri.
Ja viimeisenä, näiden ruokien valmistamiseen ei mene kauaa, joka
ihmetyttää suuresti. Todellista ”valmiiksi 15 minuutissa”,
toisin kuin Jamie O:n vastaavat keitokset.
Tämä täytetty leipä on otsikoitu
Iltapala elokuvien jälkeen (osio 14, kortti numero 8). Ihan oikeasti
toimii. Kortin mukaan ”voileipä on melkein kuin 'oikea'
illallinen”.
Iltapala elokuvien jälkeen
1 viipaloitu vaalea vuokaleipä (pieni
paahtoleipä käypi hyvin)
100 g voita tai margariinia
1 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia
½ dl kermaa
1 ½ dl juustoraastetta
½ nippu persiljaa hienonnettuna
8 viipaletta kevyesti savustettua
kinkkua
2 tomaattia viipaleina
Notkista rasva ja sekoita siihen
ketsuppi, sinappi, juusto, kerma ja persilja. Levitä ¾ maustevoista
leipien päälle ja yhdistä ne panemalla kinkku- ja tomaatti viipale
väleihin. Pane tuplavoileivät vieri viereen folioituun leipävuokaan
ja levitä loput maustevoista päälle. Paista uunissa 225 asteessa
20 minuuttia.
Kinkku-banaani? Jännittävän kuuloinen yhistelmä.
VastaaPoistaTuo leipä vaikuttaa herkulliselta!
Löytyyhän minultakin "klassikot" savukala-banaanileivät ja kinkulla täytetyt säilykepersikat noista korteista :) Tämä leipä on kyllä hyvää.
Poista