Elän työvuoden kiireisintä aikaa,
joten tämä blogin pitäminen on vähän jäänyt. Ja kaiken
näköistä muutakin häslinkiä on piisannut.
Muutamana viikonloppuna olemme
herkutelleet tällä lasagnerullavuoalla. Huomattavasti herkumpaa
kuin GRV:n tortellinivuoka, jota sitäkin testasin mennä
perjantaina. Se ei todellakaan iskenyt makuhermoon. Minun ja
lehtikaalin ystävyys sinetöitiin mappi Ööhön tuon reseptin
avulla, vaikka lasagnerulliin se sopii ihan hyvin.
Lehtikaali kaikesta saamasta
hypetyksestään huolimatta on mielestäni melko mauton ja vaatii
paljon työstämistä, jotta siitä saa jotain kelvollista. Tosin
näyttävä lehdykkähän lehtikaali on ja pitää kypsennettäessä
värinsä. Mistähän johtuu, että kaikki terveellinen vihreä
maistuu pahvilta... Ainakin sellaisenaan?
P.S. Lehtikaalin voit korvata valmiiksi
pilkotulla pakastepinaatilla. Muista vain sulattaa pinaatti hyvissä
ajoin.
Pesto-lehtikaalilasagnerullat
150 g ryöpättyä lehtikaalia
suikaleina
10 lasagnelevyä (tuoreena tai
kuivattuna)
125 g ricottaa
1 kananmuna
90 g vihreää pestoa
150 grammaa voimakasta juustoraastetta
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
3,5 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
Soseuta lehtikaali sauvasekoittajalla
tai monitoimikoneella. Lisää sekaan kananmuna, ricotta ja puolet
pestosta ja juustoraasteesta. Mausta vielä suolalla ja
mustapippurilla. Sekoita hyvin.
Kiehauta isossa kattilassa vettä ja
lisää reilusti suolaa. Keitä lasagnelevyt muutamssa erässä
taipuisiksi. Huolehdi, että vesi pääsee levyjen väliin. Muuten
lopputuloksena on yksi iso lasagnelevyklimppi. Valuta lsagnelevyt ja
asettele leivin/voipaperille täyttämistä varten.
Sulata voi pienessä kasarissa. Lisää
vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kypsennä noin minuutti.
Lisää maito pienissä erissä sekoittaen hyvin. Kiehauta ja anna
kypsyä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Ota pois levyltä ja
lisää loput pestosta. Mausta tarvittaessa suolalla ja
mustapippurilla.
Laita kastiketta voidellun uunivuoan
pohjalle ohut kerros. Levitä ricotta-pesto täyte lasagnelevyille ja
rullaa pötköiksi. Nostele vierekkäin vuokaan. Levitä kastike
tasaisesti rullien päälle. Ripottele loppu juusto päälle ja laita
folio vuoan päälle. Kypsennä 20 minuuttia 200 asteessa. Ota pois
folio ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia, kunnes pinta on
kullanruskea.
Tälläistä ois kiva maistaa. Täällä on vaan ihan turha tehä moista, jälkikasvu ei syö.
VastaaPoistaEnkä jaksa taistella, kun muuten monipuolinen perusruoka maistuu. Kunhan on tuikitavallista.
Sulla on paljon mielenkiintosia juttuja täällä.
Tsemppiä työjuttuihin! Toivottavasti saat joululomailla!
Ehkä pääset sitten kokeilemaan, kun jälkikasvu alkaa olla täysi-ikäisyyden kynnyksellä.
PoistaSekin päivä alkaa olla pelottavan lähellä... Esikoinen on pian jo 15v.
Poista