Meksikonpata ja italianpatahan ne
olivat valmisruokien huippua, kun olin lapsi. Pari vuotta sitten, kun
muutimme jälleen kerran, halusin päästä helpolla ruoanlaitossa.
Niinpä kaupasta matkaan Jalostajan maailmanmatkaajan klassikot ja
jauhelihaa. No, siitä makuelämyksestä kannattaa kertoa tasan näin
paljon.
Uuden Glorian ruoka ja viinin
kolahtaessa postilaatikkoon en kovin kummoisia odottanut. Joulukuun
ruokalehdet kun ovat kyllästymiseen asti täynnä joulupöydän
ruokia, mutta GRV yllätti iloisesti tarjoamalla muutakin.
Onhan joulukuussa syötävä ennen aattoa jotakin. Poimin het(i)
ruokalistalle Paremman italianpadan.
Ei ole yksyhteen GRV:n reseptin mukainen,
mutta ajatus sama. Hirven vasaa sattui olemaan pakkasessa
jauhettuna, täysjyväpastaa kaapissa ja muutaman päivän tekeytynyt
labneh jääkaapissa. Sillä mentiin ja hyvää tuli. Väittäisin,
että paikallisen tekijän Jukkolan jogurtista tehty labneh sopii
paremmin pataan kuin italialainen ricotta.
Italianpata vasan jauhelihasta (3 annosta)
300 g vasan jauhelihaa (tai naudan
jauhelihaa)
1 iso sipuli
120 g lehtikaalia lehtiruoti
poistettuna
1 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
1 dl punaviiniä
2,5 dl lihalientä
reilu dl täysjyväpastaa
kourallinen mustia oliiveja
rosmariinia
Lisäksi
labnehia tai ricottajuustoa
Ruskista jauheliha tilakssa öljyä
kuumassa kasarissa tai padassa. Lihan ruskistuessa kuori ja hienonna
sipulit ja suikaloi lehtikaali. Lisää sipulit, lehtikaali ja
tomaattipyree jauhelihan joukkoon ja paista muutama minuutti. Mausta
suolalla ja pippurilla. Lisää punaviini. Anna seoksen kiehahtaa.
Lisää lihaliemi, pasta, oliivit ja rosmariini. Kypsennä kannen
alla miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää. Tarjoa pata
juuston kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti