Aikomuksenani oli tehdä hienon hienoja pekonikuppeja Suupaloja-kirjan (Hannele Hyvärinen & Johanna Myllymäki) innoittamana. Kappas, uunista ulos tuli hyvin ruskettuneita pekoniLEVYJÄ.
Onneksi varastossani oli kaikkea hyvää suolaisten, gluteenittomien muffinssien tekoon: kukkakaalia, vähän vanhaa kuohukermaa, teff-jauhoja ja juustoraastetta. Extempore-muffinsseista tuli yllättävän maukkaita, eikä kukkakaali maistunut syvästi kyseistä kasvista inhoavan miehenikään mielestä lainkaan.
Oops-kukkakaalimuffinssit (12 kpl)
1 paketti pekonia
noin 200 g silputtua kukkakaalia
½ suippopaprika silputtuna
1 dl kermaa
0,75 dl teff-jauhoa (tai muuta
gluteenitonta jauhoa)
1 rkl psyllium-jauhetta
1 kananmuna
n. 100 g voimakasta juustoraastetta
esim. Emmentalia tai Cheddaria
sipulijauhetta
savupaprikajauhetta
mustapippuria rouheena
ripaus suolaa
Leikkaa pekoniviipaleet kolmeen osaan
leveyssuunnassa. Asettele muffinivuoan jokaiseen koloon kaksi
pekonipalasta niin, että kuppien pohja peittyy. Paista uunissa 200
asteessa 5 minuuttia. Sekoita kukkakaalisilppu, paprika, kerma,
gluteeniton jauho, psyllium ja kananmuna huolellisesti sekaisin.
Lisää juusto ja mausteet. Seoksesta tulee melko jämäkkää. Lisää
tarvittaessa kermaa tilkka. Annostele kahden lusikan avulla jokaiseen
kuppiin seosta, mutta älä täytä niitä liikaa. Paista uunissa 200
asteessa noin puoli tuntia. Maistuvat sekä lämpimänä että hyvin
jäähtyneinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti