tiistai 8. marraskuuta 2016

Selleriranskikset

Mieheni rakastaa yli kaiken ranskalaisia. Minä taas pärjään ilman minkään muotoisia perunatuotteita. Lantturanskiksia olemme joskus tehneet, mutta ovathan ne kohtuullisen valju viritelmä perunaisten tilalle.

Tämän juuriselleristä valmistettujen ranskalaisten ohjeen bongasin joltakin nettisivustolta, mutta en millään enää löydä kyseistä sivustoa. Itse asiassa kadotin ohjeen jo ennen kuin kerkesin tekemään koko selleriranskiksia, joten sovelsin ulkomuistista. Mutta jotenkin näin se meni, ja hyvin meni, koska mieheni ihastui ikihyviksi näihin. Jos vain mitenkään mahdollista näihin ranskiksiin kannattaa käyttää kokonaista sellerimukulaa.


Selleriranskikset valkosipulimajoneesilla

1 iso juuriselleri
öljyä
suolaa
chilijauhetta
parmesaania tai pecorinoa hienona raasteena

Valkosipulimajoneesi
3 valkosipulin kynttä kuorineen
1,5 dl majoneesia

Kuori selleri huolellisesti ja suikaloi ranskalaisten mallisiksi. Levitä suikaleet leivinpaperin päälle ja sekoita joukkoon reilusti öljyä ja mausteet. Laita mukaan myös valkosipulin kynnet. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja ota valkosipulit peliltä pois. Lisää juustoraaste ja laita ranskikset vielä uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut. Valmista majoneesi. Purista jäähtyneet, pehmenneet valkosipulit kuoristaan kippoon ja muhjenna ne muusiksi. Lisää majoneesi ja sekoita hyvin. Tarjoa ranskalaisten kera.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä!
    Täytyy tunnustaa, etten oo koskaan tainnu maistaa selleriä missään muodossa... Ehkä olis jo aika. :)
    Voin vaan kuvitella mitä lapset tuumais, kun bataatti ranskalaisetkin sai niin nuivan vastaanoton. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nämä eivät ole ihan bataattiranskalaisiinkaan verrattavia. Makua on vähän enemmän kuin niissä. Ei muutako keiton tai padan sekaan selleriä, sillä on hyvä lähteä liikenteeseen.

      Poista