torstai 4. elokuuta 2016

Maanantain pelastaja!

Maanantaisin on yleensä sen verran räytynyt fiilinki työpäivän jälkeen, että ruonlaitosta tekee mieli päästä helpolla. Lohipastalla pääsee. Viisi raaka-ainetta ja pastaa ja vähän keittämistä ja pikkuisen pilkkomista – valmista on.

Loheksi käy vaikka eilisen jämä uunilohet. Puoliksi syödyt tuorejuustorasiat käyvät myös tähän mainiosti. Jos tuoretta tilliä ei satu löytymään, kuivattukin käy hätätapauksessa.


Lohipastaa nopsalle (2 annosta)

175 g lohta, kylmäsavustettua, lämminsavustettua, eilen paistettua, loimutettua...
½ sitruunanmehu
100 g tuorejuustoa, maustettua esim. ruohosipulilla, tillillä tai yrteillä
1 tl Dijon-sinappia
mausteeksi tilliä, suolaa ja pippuria

pastaa kuivana noin 100 g (jos käyttää pitkulaista pastaa, kuten tagliatellea, kannattaa pasta katkoa kuivana vähän lyhyemmiksi pätkiksi)

Keitä pasta. Hienonna tilli. Kaada pastan keitinvesi pois ja kippaa pasta takaisin kattilaan. Perään lohi, sitruunamehu, mausteet, tuorejuusto ja sinappi. Sekoita huolellisesti, kunnes tuorejuusto on sulanut pastan sekaan. Tarjoa oitis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti