Meillä on valttia nopeat ja yksinkertaiset jälkiruoat vähällä sotkemisella. Johtunee siitä, että en ole makeiden leivonnaisten vääntäjä, enkä tykkää mittailla raaka-aineita tarkasti. Siispä tämä David Frenkielin ja Louise Vindahlin Green kitchen stories -kirjasta keväällä napattu ja mukailtu resepti on kuin kumisaapas jalkaan vesikeleillä minulle. Alkuperäisessä reseptissä läträtään vermutilla, mutta ilman alkoholiakin persikoista tulee maanmainioita.
Pistaasipersikat
1 kypsä persikka per syöjä
hunajaa
kuorettomia pistaasipähkinöitä rouhittuna
vaniljansiemeniä tangosta raaputettuna, mikäli mieli tekee
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä, maustamatonta jogurttia tai mascarponea
Halkaise persikat ja poista kivet. Astettele puolikkaat uuninkestävään vuokaan. Ripottele puolikkaiden päälle pistaasipähkinärouhetta ja hunajaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes persikat ovat pehmenneet. Tarjoile vaniljajäätelön, maustamattoman jogurtin tai mascarponen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti