keskiviikko 24. elokuuta 2016

Rinsessa Ruusuisen pannacotta

Olen oikein kunnostautunut jälkiruokien värkkäilijänä viime viikkoina. Helppoa sen olla pitää, joten pannacotta on siihen passeli. Tarina alkaa:

Hankin hiljattain putelin ruusuvettä, kun sellaisen satuin kaupan hyllyllä näkemään. Pääosin jälkiruokiin ja leivonnaisiin käytettävä ruusuvesi on melko voimakkaan makuinen mauste, mutta maultaan ja tuoksultaan kerrassaan kiehtova. Siispä toimeen, kun heinäkuun lopun Kotivinkissä oli useampi ohje ruusuvedelle. Kokeiltavaksi valikoitui se helpoin – ruusupannacotta.

Kannattaa olla varovainen ruusuveden annostelun kanssa. Jos sitä tulee liikaa, lopputulos on äklöttävä. Mutta kun annostelu on sopiva: Sammakkoprinssi ja puoli valtakuntaa ovat sinun.

Ruusupannacotta (neljälle)

3 dl kuohukermaa
2 rkl itsetehtyä vaniljasokeria
3 liivatetta tai 2 tl liivatejauhetta
100 g mascarponejuustoa
2 rkl ruusuvettä
(pinkkiä elintarvikeväriä)

Tarjoiluun
punaisia marjoja, kuten vadelmia tai mansikoita

Liota liivate pakkauksesta löytyvän ohjeen mukaan. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Liota liivate kuumaan kerma-sokeriseokseen. Lisää mascarpone ja ruusuvesi. Sekoita sileäksi. Jaa kulhoihin ja jäähdytä noin 4 tuntia jääkaapissa. Tarjoa marjojen kera.

Vinkki! Itsetehtyä vaniljasokeria valmistuu, kun laitat halkaistun vaniljatangon ja 3 dl sokeria tiiviiseen lasipurkkiin. Ravistele purkkia välillä. Sokeri säilyy tiiviisti suljettuna pitkään.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuullostaa herkulta!
    Ostitko tuota ruusuvettä jostain ihan taviskaupasta?
    Mulle aivan vierasta tököttiä..mielenkiinto heräs. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihan taviskaupasta taida löytyä, mutta väittäisin, että Joupin Punnitse ja säästä -kaupasta löytyy, jos siellä sellainen vielä on. Nettikaupoista voi myös saada.

      Poista