sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Vesimelonisalsa grillilihoille

Töihin on palattu ja veitsen kahvaan tartuttu ajatuksen kanssa pitkästä aikaa. Päätin nyt antaa itselleni luvan luistaa arkisin, jos niin huvittaa, erikoisemmasta ruoanlaitosta, vähän niinkuin tein koko loman ajan. Ei oikeasti vaan jaksa arkisin ryhtyä säätämään uusien reseptien kanssa. Lisäksi aviomieheni alkoi tarkistella syömisiään ja kiitettävän tosissaan hän on asiaan suhtautunut, joten katsotaan millaiseksi meillä ruoka-arki muuttuu.

Tämä vesimelonisalsa on ihanan helppo ja maukas lisäke oikeastaan kaikelle grillatulle lihalle. Se voisi sopia aasialaisittain maustetun grillikalankin kanssa hyvin. Itse nautiskelin salsaa kookospossupihvien kanssa. Pitääpä jakaa sekin resepti – piakkoin. Vai kyllähän ne grillauskelit kestävät aina jouluun saakka?


Vesimelonisalsa

½ tuorekurkku
200 g vesimelonia
½ keltainen paprika
2 nippusipulia
viinietikkaa (esim. valko- tai siideriviinietikka)
hunajaa
oliivi- tai rypsiöljyä
chilikastiketta (esim. Srirachaa)
suolaa
mustapippuria

Pilko kasvikset ja meloni kuutioiksi. Sekoita kulhossa etikka, hunaja, öljy, chilikastike ja mausteet. Maista, onko ookoo. Kippaa sekaan kasvis- ja melonikuutiot. Sekoita hyvin ja anna maustua puolisen tuntia, Maista vielä ennen tarjoamista, tarvitseeko makua säätää. Kelpaa hyvin tarjottavaksi grillilihojen tai paistetun halloumin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti