keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Tommyn maanmainiot porkkanat

Heipä hei, hyvää iltaa. Vähän aikaa on vierähtänyt, kun ei ole kerta kaikkiaan ehtinyt oikein syömäänkään kuin siipan tekemää Eurolenkkiä ja kaupan pizza Rusticaa. Aika on mennyt töissä (sielläkin onneksi saa syödä), talokaupoilla (eli pankissa, sieltä saa vain lainaa), muutossa (nro 11 sarjassaan) ja opinnäytetyötä (en keksi enää mitään vitsikästä) valmiiksi vääntäessä.

Muutamia ruokakirjoja on tosin tullut ahmittua. Tommy Myllymäen kasviskirja vaikuttaa varsin maukkaalta. Pariin otteeseen olen jo koklaillut porkkanoita chorizon kera. Aivan maukkaita, mutta kesän nippuporkkanoista saisi vielä makoisampia. Jospa tuonne tontin perälle perustaisi uudelleen kasvimaan. Jäljet ovat vieläkin näkyvissä vanhoista maista. Mutta ensin on siirrettävä (annoin miehelle lupauksen tästä) talon päädystä korkuiseni multakasa sinne.


Porkkana-chorizopannu

400 g (nippu)porkkanoita
100 g chorizo-makkaraa (tuoretta tai kestoa)
öljyä
voita
3 rkl manteleita ronskina rouheena
timjamia
1 sitruunan kuori raastettuna
suolaa

Puolita pituussuunnassa isoimmat porkkanat ja poista suurin osa naateista, jos käytät nippuporkkanoita. Murenna makkara. Paista rasvassa porkkanoita ja makkaraa uuninkestävällä pannulla, kunnes ainekset ovat saaneet vähän väriä. Laita pannu 225 asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Kypsennyksen puolivälissä heitä sekaan rouhittu manteli. Ennen tarjoilua mausta timjamilla, sitruunankuorella ja tarvittaessa suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti