Viime aikoina on niin kalattanut, että
melkein ostin viikonlopuksi sekä muikkuja että silakoita.
Mietinnässä oli jopa lohen osto, vaikka se ei oikein meidän
perheessä maistu. Ostin sitten reilun kilon muikkuja, joita syödään
eri muodoissa koko viikonloppu.
Kun muikkukukkoa en voi ruiskuoren
takia syödä, tein tirrimuikkuja. Kylkiviipaleet kannattaa sitten
käristää oikein kunnolla, itsellä jäi vähän valjun värisiksi
possut ja sipulit. Kyllähän tällä setillä nälkä lähtee ja
pysyy poissa.
Tirrimuikut
600 g perattuja muikkuja
1 iso sipuli
300 g possun kylkiviipaleita
suolaa
loraus vettä
Pilko sipuli ja suikaloi
kylkiviipaleet. Paista valurauta- tai hiiliteräspannulla liha ja
sipuli kypsiksi. Lado uunivuokaan tai valurautapannuun vuoronperään
liha-sipuliseosta ja muikkuja. Mausta suolalla. Laita paistoastiaan
vielä loraus vettä. Paista uunissa 200 asteessa tunti. Syö muusin
ja etikkapunajuurten kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti