torstai 31. joulukuuta 2015

Sitrusrakastajan unelma

Jouluna ei jälkiruokaa juuri meillä syöty. Luumu-unelmaa kävin nauttimassa vanhempieni luona ja puoliksi syödyn Fazerin Parhain -lootan vein työpaikan porukalle. Muutaman konvehtirasian saimme sentään aviomiehen kanssa tuhottua.

Sitruuna on se yksi kolmesta ruoka-aineesta, minkä ottaisin autiolle saarelle. (Päätin juuri tänään, että nelonen listassa on kananmuna.) Tämä sitruunamousse on tuhtia ja sitruunalla kyllästetty. Ihan siis täydellinen tulevien vapaapäivien avaukseen. Päälle voi lorauttaa vielä vähän limoncelloa, jos oikein happamaa hammasta kolottaa.


Sitruunamousse (kaksi iiiisooooaa annosta)

250 g mascarponea
1 dl lemon curdia
150 g kevyttä ranskankermaa (rasvaa 15–18 %)
2 rkl sitruunamehua
1 kananmunan valkuainen

Sekoita huoneenlämpöinen mascarpone, lemon curd ja ranskankerma huolellisesti sekaisin. Lisää sitruunamehu. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Yhdistä se varovasti käännellen seokseen. Annostele perintökippoihin (kuvassa Fauna) ja lorauta päälle vielä limoncelloa halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti