sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Calvados-omput

Niin yksinkertaista ja nopeaa, mutta hyvää. Toki vaatii reissun pitkäripaiseen calvadosia hakemaan. Onneksi yhdellä calvados-pullolla tekee monta kertaa tämän jälkiruoan. Parhaimpia omenoita tähän ruokaan ovat kotimaiset, oikein happamat kaverit. Liekittämään ei sitten kannata ryhtyä liesituulettimen alla, eikä muutenkaan, jos ei ole aivan varma taidoistaan.

 
Calvados-omenat (kahdelle hengelle)

2 hapokasta, isohkoa omenaa
2 rkl voita
palmusokeria (tai muscovadosokeria)
3 rkl calvadosta

Tarjoiluun
vaniljajäätelöä, vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai ranskankermaa

Kuori omenat halutessasi. Lohko ne ja poista siemenkota. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista omenat siinä. Lisää sokeri ja karamellisoi omenat. Ota pannu pois levyltä ja lisää calvados. Kiehauta tai liekitä pannulla alkoholi pois. Tarjoile heti jäätelön, kerman tai ranskankerman kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti