Niin yksinkertaista ja nopeaa, mutta
hyvää. Toki vaatii reissun pitkäripaiseen calvadosia hakemaan.
Onneksi yhdellä calvados-pullolla tekee monta kertaa tämän
jälkiruoan. Parhaimpia omenoita tähän ruokaan ovat kotimaiset,
oikein happamat kaverit. Liekittämään ei sitten kannata ryhtyä
liesituulettimen alla, eikä muutenkaan, jos ei ole aivan varma
taidoistaan.
Calvados-omenat (kahdelle hengelle)
2 hapokasta, isohkoa omenaa
2 rkl voita
palmusokeria (tai muscovadosokeria)
3 rkl calvadosta
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä, vaniljalla
maustettua kermavaahtoa tai ranskankermaa
Kuori omenat halutessasi. Lohko ne ja
poista siemenkota. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista omenat
siinä. Lisää sokeri ja karamellisoi omenat. Ota pannu pois levyltä
ja lisää calvados. Kiehauta tai liekitä pannulla alkoholi pois.
Tarjoile heti jäätelön, kerman tai ranskankerman kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti