Aikaa vievempi kokkaaminen on kärsinyt
inflaatiota useamman viikon reissujen ja työkiireiden takia. Tartuin
nyt taas Ottolenghi-kirjaan ja valkkasin työläämmän tuntuisen
reseptin. Nämä ohjeet ne eivät petä, eivätkä ole maultaan
peruskamaa millään tavoin. Yleensä kaiken sortin jauhelihapyörykät
ja -pihvit jäävät kaikesta säätämisestä vähän suolattomiksi, mutta tällä ohjeella lihaan
tuli niin reilusti makua, että suolaa ei pahemmin kulunut.
Karitsakebakot tomaattikastikkeella
Kastike
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g säilöttyjä tomaatteja
ripaus tulista chiliä tai chililastuja
basilikaa tai oreganoa
suolaa
loraus hyvää punaviinietikkaa
Kebakot
(2 rkl pinjansiemeniä)
500 g karitsanjauhelihaa
100 g fetaa murennettuna
1 ½ tl maustepippuria jauhettuna
kanelia
muskottipähkinää
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso kananmuna
15 g lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
1–2 kesäkurpitsaa
Kuullota valkosipulisilppu öljyssä
kasarissa. Lisää tomaatit ja muut kastikkeen mausteet sekä
viinietikka. Anna porista hiljalleen noin 30 minuuttia.
Valmista kebabit. Sekoita liha, feta,
kananmuna, valkosipulisilppu ja mausteet keskenään. Muotoile
massasta noin viisi senttimetriä leveitä ja kymmenen senttimetriä
pitkiä pötköjä. Paista kepakoihin pinta öljyssä
paistinpannulla. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pitkittäin.
Mandoliini on tähän paras työväline. Paista viipaleita noin kaksi
minuuttia molemmilta puolilta tulikuumalla pannulla. Jäähdytä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kietaise pötköjen ympärille
kesäkurpitsaviipaleet ja nosta uunivuokaan. Paista uunissa kypsiksi.
Syö tomaattikastikkeen ja bulgurin tai kuskusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti