Meidän perheessä on paiskittu töitä
koko kesä. Onneksi kelit ovat suosineet työssä kävijää. Ihan
älyttömästi uusi hiili-Weber ei ole lämmennyt. Syy edellä.
Siispä maanantai on ollut kesän keittopäivä
niin kuin tänäänkin. Hankin Ottolenghin kirjan lisäksi Marc
Aulénin Sopat-kirjan. Kun sai niin halvalla. Kirjan reseptien ainoa
kehno puoli on, että joka ohjeessa käytetään perunaa tai pastaa.
Muuten etenkin appelsiini-lanttusoppa kuulostaa joltain niin
eksoottiselta, että sitä pakko kokeilla kun syksy saa. Tänään
työn raskaan raatajille on tarjolla työmiehen chorizo-maissisoppaa.
Chorizo-maissikeitto
200 g chorizoa paloina
4 viipaletta pekonia suikaleina
1 keskikokoinen purjo hyvin pestynä ja
viipaloituna
200 g maissia
80 g aurinkokuivattua tomaattia
suikaleina
1 tl makeaa savupaprikajauhetta
1 laakerinlehti
reilu litra kasvis- tai kanalientä
2 rkl sitruunamehua
chilijauhetta tai chilitahnaa niin
paljon kuin suu sietää
Käristä pekonia ja makkaran paloja
kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää purjoviipaleet ja sekoittele
hetki, kunnes purjo alkaa pehmetä. Lisää kaikki muut ainekset.
Keitä 5 minuuttia ja tarkasta maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti