maanantai 3. elokuuta 2015

Maanantain miehinen makkarakeitos

Meidän perheessä on paiskittu töitä koko kesä. Onneksi kelit ovat suosineet työssä kävijää. Ihan älyttömästi uusi hiili-Weber ei ole lämmennyt. Syy edellä.

Siispä maanantai on ollut kesän keittopäivä niin kuin tänäänkin. Hankin Ottolenghin kirjan lisäksi Marc Aulénin Sopat-kirjan. Kun sai niin halvalla. Kirjan reseptien ainoa kehno puoli on, että joka ohjeessa käytetään perunaa tai pastaa. Muuten etenkin appelsiini-lanttusoppa kuulostaa joltain niin eksoottiselta, että sitä pakko kokeilla kun syksy saa. Tänään työn raskaan raatajille on tarjolla työmiehen chorizo-maissisoppaa.


Chorizo-maissikeitto

200 g chorizoa paloina
4 viipaletta pekonia suikaleina
1 keskikokoinen purjo hyvin pestynä ja viipaloituna
200 g maissia
80 g aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
1 tl makeaa savupaprikajauhetta
1 laakerinlehti
reilu litra kasvis- tai kanalientä
2 rkl sitruunamehua
chilijauhetta tai chilitahnaa niin paljon kuin suu sietää

Käristä pekonia ja makkaran paloja kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää purjoviipaleet ja sekoittele hetki, kunnes purjo alkaa pehmetä. Lisää kaikki muut ainekset. Keitä 5 minuuttia ja tarkasta maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti