maanantai 10. elokuuta 2015

Kukkokastike-kananmunasalaatti

Oi että sitten tykkään kananmunasta. Se on kuulunut aamiaiseeni viimeiset viisi vuotta, joko keitettynä tai paistettuna, enkä vieläkään ole kyllästynyt.

Hankin ihan äsköttäin Bamixin (olen haaveillut tästäkin kotitaloushärpäkkeestä useamman vuoden ajan). Kylläpä kelpaa valmistaa sillä kukkokastike-kananmunasalaatin majoneesikastike.

Salaatti sopii oikeastaan aivan kaikkeen suolaiseen, kuten hampparin täytteeksi (kuvassa sieltä pilkistää), keiton päälle, kylmäsavulohen kanssa... tai ruisleivän päälle, jos sitä söisi. Ohjeen löysin mynameisyeh-blogista.


Sriracha-kananmunasalaatti

1 raaka keltuainen
1 rkl dijoninsinappia
1 tl srirachaa (enemmänkin voi laittaa, jos tykkää tulisesta)
suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1¼ dl oliiviöljyä
8 kovaksi keitettyä kananmunaa paloiteltuna
(puolikas pieni keltasipuli silppuna)
(2 valkosipulinkynttä silppuna)

Keitä kananmunat ja jäähdytä hyvin kylmässä vedessä. Kuori ja paloittele kananmunat. Sekoita keltuainen, sinappi, sriracha, suola ja pippuri kulhossa. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana vispaten koko ajan kunnolla. Tarkista maku ja lisää sitruunamehu, kanamunat ja halutessasi sipulit. Salaatti säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti