Hra Oliverin innoittamana jatkan.
Minulta oli vissiinkin jäänyt väliin Jamie Oliverin säästöateriat
-sarjasta jakso, jossa broilerin tähteitä hyödynnettiin.
Kertakaikkisen vastustamattomalta näytti yksinkertainen kasviksia ja
broileria sisältävä keitto, joka suurustui maissin ja perunan
voimin. Meillä pottu on pannassa, mutta maissi ei ihan niin kovin.
Tosin en ole kummankaan kovin suuri ystäväkään.
Keiton mausta tuli hennosti mieleen
kanaviillokki, josta en ole koskaan tykännyt. Pitäisi kokeilla
tehdä viillokki alusta asti itse. Luultavasti saan aikaiseksi vähän
maukkaampaa kuin koulukeittiössä 20 vuotta sitten nauttimani. Tai
sitten viillokki pääsee hyvin harvalukuisten inhokkiruokien
listalle.
Broileri-maissikeitto
400 g kypsää, paloiteltua broileria
1 l kanalientä (broilerin koivet tai
reisipalat voi keittää vedessä
kypsiksi mausteiden kera ja
keittoliemen voi käyttää keitossa)
muutama viipale pekonia
1 iso keltasipuli
3 reilua porkkanaa
nippu persiljaa
200 g maissia
¾ dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa
Paista silputtu pekoni rapsakaksi
pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Kuullota pilkottua
sipulia ja porkkanaa pekonin rasvassa pannulla noin viisi minuuttia.
Kaada kasvikset kanaliemen sekaan kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää persilja. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää
maissi ja kiehauta. Surruuta sauvasekoittajalla osa keitosta
sileäksi. Jätä keittoon kuitenkin sattumia. Lisää broileri, kerma ja
mausteet ja kiehauta. Tarjoa pekonin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti