maanantai 27. heinäkuuta 2015

Oliverin broileri-maissikeitto

Hra Oliverin innoittamana jatkan. Minulta oli vissiinkin jäänyt väliin Jamie Oliverin säästöateriat -sarjasta jakso, jossa broilerin tähteitä hyödynnettiin. Kertakaikkisen vastustamattomalta näytti yksinkertainen kasviksia ja broileria sisältävä keitto, joka suurustui maissin ja perunan voimin. Meillä pottu on pannassa, mutta maissi ei ihan niin kovin. Tosin en ole kummankaan kovin suuri ystäväkään.

Keiton mausta tuli hennosti mieleen kanaviillokki, josta en ole koskaan tykännyt. Pitäisi kokeilla tehdä viillokki alusta asti itse. Luultavasti saan aikaiseksi vähän maukkaampaa kuin koulukeittiössä 20 vuotta sitten nauttimani. Tai sitten viillokki pääsee hyvin harvalukuisten inhokkiruokien listalle.


Broileri-maissikeitto

400 g kypsää, paloiteltua broileria
1 l kanalientä (broilerin koivet tai reisipalat voi keittää vedessä
kypsiksi mausteiden kera ja keittoliemen voi käyttää keitossa)
muutama viipale pekonia
1 iso keltasipuli
3 reilua porkkanaa
nippu persiljaa
200 g maissia
¾ dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa

Paista silputtu pekoni rapsakaksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Kuullota pilkottua sipulia ja porkkanaa pekonin rasvassa pannulla noin viisi minuuttia. Kaada kasvikset kanaliemen sekaan kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää persilja. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää maissi ja kiehauta. Surruuta sauvasekoittajalla osa keitosta sileäksi. Jätä keittoon kuitenkin sattumia. Lisää broileri, kerma ja mausteet ja kiehauta. Tarjoa pekonin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti