Tällä viikolla meidän kotitaloudessa
on syöty piirakoita oikein urakalla. Herne-pinaattipiirakka ei kovin
kummoisesti makuhermoja kutkuttanut, mutta J. Oliverinvuohenjuusto-tomaattipiirakka sitä vastoin ei pettänyt.
Tein pohjan gluteenittomaksi, koska
oma, eikä kovin siipankaan vatsa tahdo sietää viljaa. Viljaa syövä
voi käyttää pohjaan valmiista voitaikinaa. Gluteeniton Pofiber toimii
mielestäni aika hyvin sekä suolaisissa että makeissa
leivonnaisissa. Sen maku on sopivan mieto. Tämä juustoinen piirakka on aika tuhtia
ruokaa ja se sopii päivälliseksi siinä missä piffi ja perunat.
Vuohenjuusto-tomaattipiirakka
Gluteeniton pohja
½ dl fibrexia
½ dl psylliumia
½ dl kylmää vettä
½ tl leivinjauhetta
½ dl mantelijauhetta
1 ½ dl pofiberia
100 g voita sulatettuna
Täyte
150 g aurinkokuivattua tomaattia
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
200 g cheddaria tai gruyerea
suolaa
mustapippuria
1 pieni vuohenjuusto pötkö
Sekoita fibrex ja psyllium veteen. Anna
turvota 10 minuuttia ja lisää loput aineet. Levitä seos
kostutetuin sormin piirakkavuokaan. Tee tomaateista tahna
tehosekoittimessa. Levitä tahna piirakkapohjan päälle. Sekoita
kananmunat ja kerma keskenään. Mausta seos ja lisää siihen
juustoraaste. Kaada piirakkapohjan päälle. Leikkaa vuohenjuustosta
viipaleita ja asettele ne piirakan päälle. Paista uunin alatasolla
noin 40 minuuttia tai niin kauan, että piirakan pinta on kauniin
ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti