sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Avokado-wasabitahna

Alkaa olla iltaa istuessa jo niin maisteltuja kaiken maailman juustot, että jotain uutta on pakko kokeilla. En välitä hirvittävästi avokadosta sellaisenaan esimerkiksi salaatissa, mutta erilaisina tahnoina hyvin maustettuna se maistuu. Avokadon ja wasabin yhdistelmä on valtavan maistuva.

Tämä sanomalehdestä poimittu napsoteltava on eittämättä kaikkien ravitsemussuositusten mukaan terveellistä. Kun vaivautuu tekemään näkkärinkin itse, tietää mitä saa. Siemennäkkärin valmistus on todella helppoa ja se sopii paremmin kuin hyvin hiilihydratteja välttevän suuhun. Näkkärin ohjeen löydät esimerkiksi Hiidenuhman keittiössä- tai Lämmöllä tehtyä -blogista.


Avokado-wasabitahna

2 avokadoa
1–2 dl turkkilaista jogurttia
½ limetin mehu
töräys wasabitahnaa (itse tykkää kohtuu tujusti wasabilta maistuvasta)
ripaus suolaa
ripaus (palmu)sokeria

Tarjoiluun
graavilohta
siemennäkkäriä

Muussaa kuoritut avokadot ja lisää sekaan jogurtti sekä limetin mehu. Lisää wasabitahna, suola ja sokeri ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa limetin mehua ja wasabia. Tarjoile siemennäkkärin päältä lohen kera. Jos tahnaa jää, se sopii mainiosti nautittavaksi aamupalalla leivän tai munakkaan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti