Alkaa olla iltaa istuessa jo niin
maisteltuja kaiken maailman juustot, että jotain uutta on pakko
kokeilla. En välitä hirvittävästi avokadosta sellaisenaan
esimerkiksi salaatissa, mutta erilaisina tahnoina hyvin maustettuna
se maistuu. Avokadon ja wasabin yhdistelmä on valtavan maistuva.
Tämä sanomalehdestä poimittu
napsoteltava on eittämättä kaikkien ravitsemussuositusten mukaan
terveellistä. Kun vaivautuu tekemään näkkärinkin itse, tietää
mitä saa. Siemennäkkärin valmistus on todella helppoa ja se sopii
paremmin kuin hyvin hiilihydratteja välttevän suuhun. Näkkärin
ohjeen löydät esimerkiksi Hiidenuhman keittiössä- tai Lämmöllä tehtyä -blogista.
Avokado-wasabitahna
2 avokadoa
1–2 dl turkkilaista jogurttia
½ limetin mehu
töräys wasabitahnaa (itse tykkää
kohtuu tujusti wasabilta maistuvasta)
ripaus suolaa
ripaus (palmu)sokeria
Tarjoiluun
graavilohta
siemennäkkäriä
Muussaa kuoritut avokadot ja lisää
sekaan jogurtti sekä limetin mehu. Lisää wasabitahna, suola ja
sokeri ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa limetin mehua
ja wasabia. Tarjoile siemennäkkärin päältä lohen kera. Jos
tahnaa jää, se sopii mainiosti nautittavaksi aamupalalla leivän
tai munakkaan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti