Kasvisruokateema
senkun jatkuu. Mieheeni ei oikein ole uponnut punakaali, eikä rösti
– tähän asti. Punakaaliröstiä hän syö hyvillä mielin, jopa
santsaten. No ei kai ruoka voi maistua huonolle, kun siinä on
sulatettua juustoa. Se pelastaa yleensä kehnommankin ruoan. Ohjeen
löysin viime vuoden viimeisestä Pirkasta.
500 g punakaalia
3 kananmunaa
½ pss juustoraastetta
meiramia
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
Parhaiten se onnistuu mandoliinilla. Sekoita joukkoon kananmunat,
juustoraaste ja mausta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta
uuninkestävä valurautapannu uuniin kuumenemaan. Lisää rasva
kuumalle pannulle ja laita pannu vielä hetkeksi uuniin. Kaada
kaalimassa kuumalle pannulle ja paista noin 15 minuuttia. Käännä
rösti lautasen avulla. Paista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa rösti
heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti