tiistai 13. tammikuuta 2015

Punakaalirösti

Kasvisruokateema senkun jatkuu. Mieheeni ei oikein ole uponnut punakaali, eikä rösti – tähän asti. Punakaaliröstiä hän syö hyvillä mielin, jopa santsaten. No ei kai ruoka voi maistua huonolle, kun siinä on sulatettua juustoa. Se pelastaa yleensä kehnommankin ruoan. Ohjeen löysin viime vuoden viimeisestä Pirkasta.

Punakaalirösti (kuudelle) 

500 g punakaalia
3 kananmunaa
½ pss juustoraastetta
meiramia
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Parhaiten se onnistuu mandoliinilla. Sekoita joukkoon kananmunat, juustoraaste ja mausta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta uuninkestävä valurautapannu uuniin kuumenemaan. Lisää rasva kuumalle pannulle ja laita pannu vielä hetkeksi uuniin. Kaada kaalimassa kuumalle pannulle ja paista noin 15 minuuttia. Käännä rösti lautasen avulla. Paista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa rösti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti