maanantai 5. elokuuta 2013

Mummon salaatti

Eipä tainnut mummua kiinnostaa kasviöljyjen terveysvaikutukset ja kananmunan keltuaisten kolesteroli, kun tätä salaattia kastikkeineen väsäsi. Tosin ei kyläkaupassa ollutedes tarjolla eri sorttisia oliiviöljyjä ja rypsiöljyäkin vain sitä yhtä laatua. Lauantai-makkarakin liisutettiin vasta tiskin takana ja sitä sai vaikka 25 grammaa niin halutessaan.

Yhtä kaikki, kermapohjainen salaatinkastike on mukavaa vaihtelua ja rasvapitoinen lisuke muuten niin kuivakkaalle vihersalaatille. Keräsalaattia tulee myös ostettua harvoin, mutta tässäpä oiva syy ostaa sitäkin. Salaattiin ei nimittäin mikään frisee-, jää- tai sydänsalaatti kelpaa.

Mummun salaatti

1 pss keräsalaattia
2 keitettyä kananmunaa
pätkä tuorekurkkua
1 rs kirsikkatomaatteja

Kastike
1 dl kuohukermaa
2 tl väkiviinaetikkaa
1 tl sinappia
ripaus suolaa ja valkopippuria

Revi keräsalaatti vadille. Kuori ja halkaise kananmunat. Irrota keltuaiset ja siirrä kulhoon. Paloittele valkuaiset ja ripottele salaatille. Pilko kurkku ja tomaatit ja nostele salaatin päälle. Hiero keltuaiset tasaiseksi haarukalla. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää muussatut keltuaiset. Mausta etikalla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Tarjoile salaatti kastikkeineen grillipihvin tai savukalan kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti