Eipä tainnut mummua kiinnostaa kasviöljyjen terveysvaikutukset
ja kananmunan keltuaisten kolesteroli, kun tätä salaattia
kastikkeineen väsäsi. Tosin ei kyläkaupassa ollutedes tarjolla eri
sorttisia oliiviöljyjä ja rypsiöljyäkin vain sitä yhtä laatua.
Lauantai-makkarakin liisutettiin vasta tiskin takana ja sitä sai
vaikka 25 grammaa niin halutessaan.
Yhtä kaikki, kermapohjainen salaatinkastike on mukavaa vaihtelua
ja rasvapitoinen lisuke muuten niin kuivakkaalle vihersalaatille.
Keräsalaattia tulee myös ostettua harvoin, mutta tässäpä oiva
syy ostaa sitäkin. Salaattiin ei nimittäin mikään frisee-, jää-
tai sydänsalaatti kelpaa.
Mummun salaatti
1 pss keräsalaattia
2 keitettyä kananmunaa
pätkä tuorekurkkua
1 rs kirsikkatomaatteja
Kastike
1 dl kuohukermaa
2 tl väkiviinaetikkaa
1 tl sinappia
ripaus suolaa ja valkopippuria
Revi keräsalaatti vadille. Kuori ja halkaise kananmunat. Irrota
keltuaiset ja siirrä kulhoon. Paloittele valkuaiset ja ripottele
salaatille. Pilko kurkku ja tomaatit ja nostele salaatin päälle.
Hiero keltuaiset tasaiseksi haarukalla. Vispaa kerma löysäksi
vaahdoksi ja lisää muussatut keltuaiset. Mausta etikalla,
sinapilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Tarjoile salaatti
kastikkeineen grillipihvin tai savukalan kaverina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti