Tuotantotyö elintarviketeollisuudessa ja hoitotyö
psykogeriatrisessa palvelukodissa eivät ole yhteiskuntamme kevyimpiä
hommia. Siispä raskas työ vaatii raskaat eväät. Tällä
ajatuksella lohdutin itseäni kokatessani kermalla ja juustolla
gratinoitua naudanfileetä. Resepti on Anna Hallénin kirjasta
Karppaa kevyesti (?!?, toim. huom.).
Hirvittävästi työtä tämä ruoka ei vaatinut. Oioin vielä
herkkusienienkin kohdalla laittamalla soosiin tölkkikamaa. Ja olihan
ruoka hyvää rusehtavasta ulkonäöstään huolimatta. Nälkä pysyi
todella loitolla aina iltavuoron viimeisiin tunteihin asti.
Gratinoitua naudanfileetä (neljälle)
500 g naudanfileetä (ulko- tai sisä-)
voita ja oliiviöljyä
200 g herkkusieniä pilkottuna
suolaa
mustapippuria
Kastike
2 keltasipulia hienonnettuna
4 dl kuohukermaa
2 rkl punaviiniä
2 rkl lihafondia
2–3 dl voimakasta juustoraastetta
Leikkaa fileestä senttimetrin paksuisia pihvejä. Paista
pihveihin pinta voi-öljyseoksessa tulikuumalla pannulla. Nosta
pihvit uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista
herkkusienet samalla pannulla ja ripottele ne pihvien päälle.
Tee kastike. Kuullota sipulisilppu voissa pannulla. Lisää kerma,
viini ja fondi. Porisuta keskilämmöllä, kunnes kastike sakenee.
Tarkista maku ja kaada kastike pihvien päälle. Ripottele pinnalle
vielä juustoraaste. Paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja
kullanruskeaa. Tarjoa pihvit kukkakaalipyreen tai paahdettujen kasvisten kera.
Mulla taitaa olla lukihäiriö... Tavasin ensin, että Gratinoitua muumioa, hieman pisti ihmettelemään. :)
VastaaPoistaVarmasti herkkua!
Jaksuja työnraskaan raatajille!
Ooh, tgein tätä tällä viikolla ja olipas tosi maistuvaista. Naudan paististakin tuli oikein maukas gratiini.
VastaaPoista