keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Okragumbo

Ostin paikallisesta Punnitse ja säästä -puodista säilöttyä okraa. Lyhyen googlettamisen ja Paul Gaylerin Makkara-keittokirjan selailun jälkeen totesin (muistin, että yhdessä ruoassa oli okraa käytetty), että on viisainta käyttää okra muhennokseen tai keittoon. Siispä gumbon keittoon.

Säilykepurkin avattuani totesin okran melko hajuttomaksi. Huuhtelin palot purkin ohjeen mukaan ja pilkoin palasiksi. Okran sisällä todellakin on liisterimäistä töhnää, muttei mielestäni liikaa. Gumboa maistettuani totesin, ettei okra itsessään juuri maistu miltään. Se tarvitsee rinnalleen rutkasti tulisia mausteita.

 Okragumbo

öljyä
1 karkeasti pilkottu sipuli
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 paprika kuutioituna
muutama varsisellerin varsi silputtuna
7 dl kanalientä
200 g savunmakuista makkaraa
125 g okran palkoja paloiteltuna
timjamia
suolaa
1 laakerinlehti
Tabascoa maun mukaan
cayennepippuria
125 g isoja katkarapuja

Kuullota sipuli, paprika ja varsiselleri kattilassa öljyssä. Lisää liemi ja kiehauta. Lisää makkaran viipaleet, okra, timjami ja laakerinlehti. Lisää suolaa ja cayennepippuri sekä Tabasco. Keitä matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon katkaravut ja kiehauta nopeasti. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti