Ostin paikallisesta Punnitse ja säästä
-puodista säilöttyä okraa. Lyhyen googlettamisen ja Paul Gaylerin
Makkara-keittokirjan selailun jälkeen totesin (muistin, että
yhdessä ruoassa oli okraa käytetty), että on viisainta käyttää
okra muhennokseen tai keittoon. Siispä gumbon keittoon.
Säilykepurkin avattuani totesin okran
melko hajuttomaksi. Huuhtelin palot purkin ohjeen mukaan ja pilkoin
palasiksi. Okran sisällä todellakin on liisterimäistä töhnää,
muttei mielestäni liikaa. Gumboa maistettuani totesin, ettei okra
itsessään juuri maistu miltään. Se tarvitsee rinnalleen rutkasti
tulisia mausteita.
Okragumbo
öljyä
1 karkeasti pilkottu sipuli
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 paprika kuutioituna
muutama varsisellerin varsi silputtuna
7 dl kanalientä
200 g savunmakuista makkaraa
125 g okran palkoja paloiteltuna
timjamia
suolaa
1 laakerinlehti
Tabascoa maun mukaan
cayennepippuria
125 g isoja katkarapuja
Kuullota sipuli, paprika ja
varsiselleri kattilassa öljyssä. Lisää liemi ja kiehauta. Lisää
makkaran viipaleet, okra, timjami ja laakerinlehti. Lisää suolaa ja
cayennepippuri sekä Tabasco. Keitä matalalla lämmöllä 15
minuuttia. Sekoita joukkoon katkaravut ja kiehauta nopeasti. Tarkista
maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti