Kesällä maistuu tulinen ja helppo
ruoka. Lainasin muutama viikko sitten kirjastosta Gordon Ramsayn
Kokkauksen taito -opuksen. Kirjassa on monta kesään passelia
reseptiä ja tämä wrappien ohje on yksi niistä. En koskaan lakkaa ihmettelemästä, miten niin karmean tuoksuisesta mausteesta kuin kalakastike saa aikaiseksi tällaista hyvää. Ja muuten... Helppouden ja
tulisuuden lisäksi ruoka sopii hyvin hiilihydraatteja vältteleville, vaikka siihen ripaus sokeria tuleekin.
Chili-jauheliha-wrapit
400 g nauta-sikajauhelihaa
seesamiöljyä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
5 cm:ä tuoretta inkivääriä
raasteena
1–2 punaista chiliä pilkottuna
1 tl tummaa sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 limetin kuori ja ½ mehu
3 kevätsipulin vartta TAI varsisipulia
pilkottuna
suolaa
mustapippuria
sydänsalaatin, keräsalaatin tai
varhaiskaalin lehtiä tarjoiluun
Kastike
1 rkl soijakastiketta
½ limetin mehu
1 tl seesamiöljyä
½ punainen chili pilkottuna
korianterin lehtiä silppuna
1–2 tl kalakastiketta
ripaus tummaa sokeria
1 rkl oliiviöljyä
Sekoita kastikeainekset ja tarkista
maku.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja
ruskista pippurilla ja suolalla maustettua jauhelihaa pannulla 7
minuuttia. Kun jauheliha on kunnolla rusehtavaa, rapeaa ja hienojakoista, siirrä se
pannulta talouspaperilla vuoratulle lautaselle odottamaan.
Pyyhi pannu ja lisää rkl
seesamiöljyä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää
myös sokeri, ripaus suolaa ja paista muutama minuutti. Lisää
jauheliha ja sekoita. Lisää kalakastike ja lämmitä. Sekoita
joukkoon limetinkuori ja -mehu, kevätsipuli. Sekoita minuutti ja
laita liesi pois päältä.
Lusikoi jauhelihaseosta
salaatinlehdille ja valuta päälle hieman kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti