tiistai 16. heinäkuuta 2013

Lohi-suolakurkkusoppa

Kunnolliset ja maukkaat kalakeitto-ohjeet ovat enemmän kuin tarpeen, jos aikoo syödä kaksi kertaa viikossa kalaa. En tiennyt mihin soppaan lusikkani panin, kun tätä Pirkasta napattua reseptiä kokeilin omine muunnoksineni. Aika maukasta ja nopeaa arkiruokaa, ilman perunaa vieläpä.

Alkuperäisessä ohjeessa on kesäkurpitsaakin, mutta mielestäni siitä tulee keitettäessä lötköä ja harmahtavaa, ei kovin miellyttävää syötävää. Sen tähden alla olevassa reseptissä sitä myöskään ei ole.


Lohi-suolakurkkukeitto

1 purjo
1 rkl öljyä
n. 8 dl vettä
1 (300 g) parsakaali
2 dl suolakurkkukuutioita
1/2 tl suolaa
mustapippuria
200 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
200 g savulohta
timjamia

Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota purjo. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Paloittele myös kevyesti kuorittu varsi. Lisää parsakaalit ja timjami kattilaan. Keitä pari minuuttia ja lisää maustekurkut, suola ja mustapippuri. Anna kiehua edelleen pari minuuttia ja lisää kuutioitu sulatejuusto.
Lisää paloiteltu lohi. Kuumenna keitto ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti