Kunnolliset ja maukkaat
kalakeitto-ohjeet ovat enemmän kuin tarpeen, jos aikoo syödä kaksi
kertaa viikossa kalaa. En tiennyt mihin soppaan lusikkani panin, kun
tätä Pirkasta napattua reseptiä kokeilin omine muunnoksineni. Aika
maukasta ja nopeaa arkiruokaa, ilman perunaa vieläpä.
Alkuperäisessä ohjeessa on
kesäkurpitsaakin, mutta mielestäni siitä tulee keitettäessä
lötköä ja harmahtavaa, ei kovin miellyttävää syötävää. Sen
tähden alla olevassa reseptissä sitä myöskään ei ole.
Lohi-suolakurkkukeitto
1 purjo
1 rkl öljyä
n. 8 dl vettä
1 (300 g) parsakaali
2 dl suolakurkkukuutioita
1/2 tl suolaa
mustapippuria
200 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
200 g savulohta
timjamia
Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota purjo. Kaada kattilaan vesi ja
kuumenna kiehuvaksi.
Paloittele parsakaali pieniksi
kukinnoiksi. Paloittele myös kevyesti kuorittu varsi. Lisää
parsakaalit ja timjami kattilaan. Keitä pari minuuttia ja lisää
maustekurkut, suola ja mustapippuri. Anna kiehua edelleen pari
minuuttia ja lisää kuutioitu sulatejuusto.
Lisää paloiteltu lohi. Kuumenna
keitto ja tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti