maanantai 24. kesäkuuta 2013

Lakritsi-suklaabrowniet

Tätä sokeri- ja viljapitoista leivonnaista en voinut välttyä kokeilemasta, koska se sisältää kahta sokerimaailman suosikkiani, lakritsia ja salmiakkia. Bongasin reseptin jo huhtikuussa aivan vahingossa Fazerin reseptisivuilta. Mieheni kesäloman kunniaksi leipaisin sitten jotakin makeaa.

Lakritsi-suklaabrowniet olivat todella helppoja leipoa. Maultaan browniet eivät loppujen lopuksi olleet kovin makeita. Salmiakin makua olisi voinut olla enemmänkin.


Lakritsi-suklaabrowniet

200 g voita
100 g tummaa suklaata
120 g (3 patukkaa) Fazer Dumle Liquorice -suklaata
2 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl Fazer Tyrkisk Peber Crushia

koristeluun Fazer Tyrkisk Peber Crushia

Paloittele kattilaan voi ja sulata se. Lisää paloitellut suklaat ja anna suklaan sulaa lämpimään voihin välillä sekoitellen. Vatkaa sokeri ja kananmunat kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää myös vehnäjauhot ja Tyrkisk Peber Crush. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20x25 cm). Ripottele pinnalle vielä Tyrkisk Peber Crushia. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

2 kommenttia:

  1. Oijoi, mitä herkkua!
    Tätä mun on pakko kokeilla kunhan ehin!Lomaa oottelen vasta...
    Auttaisko vaikka sellasen karkki-salmiakkijauheen lisääminen taikinaan, jos makua kaipaa enemmän?
    Ihanaa lomailua teille!

    VastaaPoista
  2. Luultavasti karkkijauheen lisääminen ja vaikka sokerin korvaaminenkin sillä lisäisi salmiakin makua.

    VastaaPoista