Tätä sokeri- ja viljapitoista
leivonnaista en voinut välttyä kokeilemasta, koska se sisältää
kahta sokerimaailman suosikkiani, lakritsia ja salmiakkia. Bongasin
reseptin jo huhtikuussa aivan vahingossa Fazerin reseptisivuilta.
Mieheni kesäloman kunniaksi leipaisin sitten jotakin makeaa.
Lakritsi-suklaabrowniet olivat todella
helppoja leipoa. Maultaan browniet eivät loppujen lopuksi olleet
kovin makeita. Salmiakin makua olisi voinut olla enemmänkin.
Lakritsi-suklaabrowniet
200 g voita
100 g tummaa suklaata
120 g (3 patukkaa) Fazer Dumle Liquorice -suklaata
2 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata
120 g (3 patukkaa) Fazer Dumle Liquorice -suklaata
2 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl Fazer Tyrkisk Peber Crushia
koristeluun Fazer Tyrkisk Peber Crushia
Paloittele kattilaan voi ja sulata se.
Lisää paloitellut suklaat ja anna suklaan sulaa lämpimään voihin
välillä sekoitellen. Vatkaa sokeri ja kananmunat kulhossa vaaleaksi
vaahdoksi. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää
myös vehnäjauhot ja Tyrkisk Peber Crush. Kaada taikina
leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20x25 cm). Ripottele
pinnalle vielä Tyrkisk Peber Crushia. Paista 200-asteisessa uunissa
35 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Oijoi, mitä herkkua!
VastaaPoistaTätä mun on pakko kokeilla kunhan ehin!Lomaa oottelen vasta...
Auttaisko vaikka sellasen karkki-salmiakkijauheen lisääminen taikinaan, jos makua kaipaa enemmän?
Ihanaa lomailua teille!
Luultavasti karkkijauheen lisääminen ja vaikka sokerin korvaaminenkin sillä lisäisi salmiakin makua.
VastaaPoista