Enpä olisi vielä muutama vuosi sitten
uskonut, että voisin rehellisesti sanoa pitäväni kasvisruoasta.
Mutta mitä useampi vuosi on kulunut välttäen perunaa, pastaa,
riisiä, viljoja ja sokeria, sitä enemmän kasvikset maistuvat meille molemmille.
Minulla ei ole ollut näihin viikkoihin asti varsinaista
kasvisruokasuosikkia, miehelläni se on (itse tehdyt) paahdetut
kasvikset.
Nyt minullakin on suosikki, jota voisi
syödä kattilatolkulla: pippurinen porkkanakeitto. En juuri ole
porkkanakeittoa harrastanut, lukuun ottamatta
savukala-porkkanakeittoa. Tämä pippurinen versio löi samantien
jalat alta. Alkuperäinen resepti on Pirkka.fi -sivuilta.
Pippurinen porkkanakeitto
500 g porkkanoita pilkottuna
n. 2 dl vettä
1 tlk Valion Mustapekka-kermaa
1 prk pehmeää raejuustoa (ns. cottage cheese)
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna (tai 2 tl kuivattua basilikaa)
Kuutioi tomaatit. Pane tomaatit,
porkkanat ja vesi kattilaan. Porisuta, kunnes porkkanat ovat
pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Nosta takaisin
liedelle ja lisää ruokakerma. Annostele keitto lautasille ja
lusikoi päälle juusto-basilikaseosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti