tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pippurinen porkkanakeitto

Enpä olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että voisin rehellisesti sanoa pitäväni kasvisruoasta. Mutta mitä useampi vuosi on kulunut välttäen perunaa, pastaa, riisiä, viljoja ja sokeria, sitä enemmän kasvikset maistuvat meille molemmille. Minulla ei ole ollut näihin viikkoihin asti varsinaista kasvisruokasuosikkia, miehelläni se on (itse tehdyt) paahdetut kasvikset.

Nyt minullakin on suosikki, jota voisi syödä kattilatolkulla: pippurinen porkkanakeitto. En juuri ole porkkanakeittoa harrastanut, lukuun ottamatta savukala-porkkanakeittoa. Tämä pippurinen versio löi samantien jalat alta. Alkuperäinen resepti on Pirkka.fi -sivuilta.


Pippurinen porkkanakeitto

350 g tomaattia (tomaattimurskakin käy)
500 g porkkanoita pilkottuna
n. 2 dl vettä
1 tlk Valion Mustapekka-kermaa
1 prk pehmeää raejuustoa (ns. cottage cheese)
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna (tai 2 tl kuivattua basilikaa)

Kuutioi tomaatit. Pane tomaatit, porkkanat ja vesi kattilaan. Porisuta, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Nosta takaisin liedelle ja lisää ruokakerma. Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle juusto-basilikaseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti