Ikuisuudelta tuntuneen talven ja pelon
siitä, että siirrymme keväästä suoraan seuraavaan syksyyn
jälkeen on todettava kesän viimein tulevan. Grillikin on jo
kuumennut katupölystä likaisella parvekkeellamme pariin otteeseen.
Mutta eihän parvekkeella ole kovin hyvin tarjennut. Sen verran
kuitenkin, että parit possun kyljet olemme ehtineet syöppäsemään
ja saamaan molemmat samalla viikolla itsellemme flunssan.
Seuraava ohje on oma muunnelmani
Johnnie Mountainin Possu-kirjan tahmeasta grillikyljestä. Koska olen
lakritsi- ja salmiakkifanaatikko, haluan possunikin maistuvan näiltä
karkeilta.
Jokainen voi käyttää haluamaansa makeuden lähdettä, mutta
tietysti makeutusaineet ovat tästä paletista pihalla.
Grillikyljet
reilu kilo possun grillikylkeä
Mausteseos
2 tl mietoa chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
0,5–1 tl cayennepippuria
1 tl palmusokeria tai tummaa sokeria
2 rkl öljyä
Grillauskastike
2 dl ketsuppia
2 dl kolaa (makeutettu sokerilla)
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl worcestershirekastiketta
2 tl Dijonin sinappia
2 tl lakritsijuurta, turkinpippuria,
palmusokeria TAI hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita mausteseoksen ainekset yhteen
ja hiero lihaan. Laita liha jääkaappiin maustumaan yön yli.
Kastikkeen voi valmistaa saman tien, sillä se säilyy hyvänä jääkaapissa parikin päivää. Laita kastikeainekset
kattilaan ja keitä seosta keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes
kastike on kutistunut puoleen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
makua.
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön
ennen kypsentämistä. Peittele vuoka foliolla. Kuumenna uuni
175-asteiseksi ja tökkää lihat sinne. Anna paistua puoli tuntia ja
laske sitten lämpötila sataan asteeseen. Anna muhia uunissa
vähintään kolme tuntia, mieluusti pidempäänkin. Hyödynnä myös
uunin jälkilämpö.
Kuumenna grilli ja sivele grillikyljet
kastikkeelta. Kärvistä grillissä molemmin puolin käännellen
usein ja lisäillen kastiketta. Nautiskele hyvän salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti