keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kotona tehtyä pannupizzaa

Siippani on harmitellut kovasti sitä, että Rosso on jättänyt listoiltaan pannupizzat kokonaan pois. Ne kerrat, kun olemme siellä ruokailleet, herra on uhmakkaasti ottanut perhe-pannupizzan ja vetäissyt sen lättyynsä. Tosin koko loppupäivän hän on sitten paastonnut. Kaupastakin hän kiikutti aina niitä Grandiosan pannupizzapohjallisia pakastehirviöitä. Minun suuni mukaan pizzassa pitää olla sen sijaan mahdollisimman ohut pohja ja paljon maukasta täytettä.

Minulla on vuosia ollut mummuvainaani valurautapannu, jossa on pieni halkeama tai haurastuma pohjassa. Pannu on levännyt viimeiset vuodet varaston laatikossa, koska sen käyttö vie tuhottomasti rasvaa ja paiston käryt leijailevat vielä seuraavanakin päivänä asunnossa. Nykyään lienee trendikästä tökätä paistinpannu uuniin suoraan paistamisen jälkeen. Nykyajan Kovanaamat ja Tefalit eivät oikein muovi-bakeliittivarsineen tykkää kovin kovista lämmöistä, mutta valurautahan se kestää. Siispä hakemaan pannua alakerrasta. Ja pannupizzan tekoon.

Käytin pannun öljyämiseen ruokalusikallisen perus-rypsiöljyä. Taikinaan lorautin myös samaa öljyä. Silti rasvaa ei mennyt ihan älyttömiä määriä, eikä pizza jäänyt pannuun kiinni. Pizza oli parempaa kuin Rossossa, eikä Grandiosan tuotteisiin voi edes verrata.


Pannupizza (2 kpl, á 21 cm:n pannu)

Pohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
20 g hiivaa
1 tl sokeria
½ rkl öljyä
1 tl suolaa
vehnäjauhoja

Täytteeksi
tomaattikastiketta
juustoraastetta
lisäksi kaikkia herkkuja, kuten
meetvursia, salamia, oliiveja, Aura-juustoa, pepperoneja, valkosipulia, sieniä, punasipulia, paprikaa...

Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen. Jauhojen määrä on sopiva, kun taikina tarttuu vielä vähän käsiin.
Aloita vaivaaminen. Vaivaa taikinaa hyvin jauhotetuin käsin vähintään 5 minuuttia tai kunnes taikina on kiiltävää ja joustavaa. Kohota kaksinkertaiseksi ja levitä kostutetuin käsin öljyttyyn pannuun. Lisää täytteet ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Moi!
    En koskaan käy syömässä pizzaa Rossossa koska heidän hinnat ovat liian kallita ;P
    Ja kotitehty pizza on kuitenkin tosi tosi hyvä.
    Hurraa for pannu pizza!!!

    VastaaPoista