Siippani on harmitellut kovasti sitä,
että Rosso on jättänyt listoiltaan pannupizzat kokonaan pois. Ne
kerrat, kun olemme siellä ruokailleet, herra on uhmakkaasti ottanut
perhe-pannupizzan ja vetäissyt sen lättyynsä. Tosin koko
loppupäivän hän on sitten paastonnut. Kaupastakin hän kiikutti aina
niitä Grandiosan pannupizzapohjallisia pakastehirviöitä. Minun
suuni mukaan pizzassa pitää olla sen sijaan mahdollisimman ohut
pohja ja paljon maukasta täytettä.
Minulla on vuosia ollut mummuvainaani
valurautapannu, jossa on pieni halkeama tai haurastuma pohjassa.
Pannu on levännyt viimeiset vuodet varaston laatikossa, koska sen
käyttö vie tuhottomasti rasvaa ja paiston käryt leijailevat vielä
seuraavanakin päivänä asunnossa. Nykyään lienee trendikästä
tökätä paistinpannu uuniin suoraan paistamisen jälkeen. Nykyajan
Kovanaamat ja Tefalit eivät oikein muovi-bakeliittivarsineen tykkää
kovin kovista lämmöistä, mutta valurautahan se kestää. Siispä
hakemaan pannua alakerrasta. Ja pannupizzan tekoon.
Käytin pannun öljyämiseen
ruokalusikallisen perus-rypsiöljyä. Taikinaan lorautin myös
samaa öljyä. Silti rasvaa ei mennyt ihan älyttömiä määriä,
eikä pizza jäänyt pannuun kiinni. Pizza oli parempaa kuin
Rossossa, eikä Grandiosan tuotteisiin voi edes verrata.
Pannupizza (2 kpl, á 21 cm:n
pannu)
Pohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
20 g hiivaa
1 tl sokeria
½ rkl öljyä
1 tl suolaa
vehnäjauhoja
Täytteeksi
tomaattikastiketta
juustoraastetta
lisäksi kaikkia herkkuja, kuten
meetvursia, salamia, oliiveja,
Aura-juustoa, pepperoneja, valkosipulia, sieniä, punasipulia,
paprikaa...
Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen
veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen.
Jauhojen määrä on sopiva, kun taikina tarttuu vielä vähän
käsiin.
Aloita vaivaaminen. Vaivaa taikinaa hyvin jauhotetuin käsin
vähintään 5 minuuttia tai kunnes taikina on kiiltävää ja
joustavaa. Kohota kaksinkertaiseksi ja levitä kostutetuin käsin
öljyttyyn pannuun. Lisää täytteet ja paista 250 asteessa noin 15
minuuttia.
Moi!
VastaaPoistaEn koskaan käy syömässä pizzaa Rossossa koska heidän hinnat ovat liian kallita ;P
Ja kotitehty pizza on kuitenkin tosi tosi hyvä.
Hurraa for pannu pizza!!!