keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Makupaloja pötkömakkarasta

Ylen Elävä Arkisto jaksaa sitten tätä pariskuntaa viihdyttää. Aivan helmi tavaraa ovat Makupalojen klipit, joita EA:ssa on jokunen kappale. Aviomieheni toivoo vielä joukkoon liitettävän legendaarisen jakson, jossa herrat Nykyri ja Pekkala kokkaavat pikkujoulujen jälkeisen päivän ruokaa. Tietysti se on makkarakastiketta oho-lorauksella kermaa.

Makkarakastike ei ollut herrojen ainoa makkararesepti. Kokkien valmistaessa
lenkkimakkaramuffinsseja pitkähkö metrimakkara vähenee vähenemistään kohtaus kohtaukselta – eikä pelkästään ruoanvalmistuksen takia.

Makupalojen miehet ovat ehtineet pukata markkinoille kolme keittokirjaakin. Tätä Kesäkeittiö-kirjasta peräisin olevaa makkaraleikkeiden ohjetta meillä on siippa jo muutamaan otteeseen testannut.

 
Makkaraleikkeet (yhdelle miehelle)

400 g pötkömakkaraa (kinkkumakkaraa tai lauantaita)

Leivitykseen
vehnäjauhoja
kananmunaa vatkattuna kevyesti
korppujauhoja
voita tai öljyä paistamiseen

Viipaloi makkara noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Pyörittele viipaleet vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista pannulla ruskeiksi. Tarjoa vaikkapa lanttisten, ketsupin ja sinapin keralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti