sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Revittyä possua


Perinteisen sukuni rosvopaisti-iltamien jälkitunnelmissa halusin viimeisen lomaviikon kunniaksi valmistaa paljon muissa ruokablogeissa kokeiltua revittyä possua eli pulled porkia. Netti pullistelee erilaisia ohjeita niin pulled pork -lihan marinointiin, kastikkeeseen kuin lihan kypsennykseen. Itse päätin yhdistellä kolmen eri ruokasivuston neuvoja. Kuivamarinadin ohjeen otin Grillimestari-sivustolta, kastikkeen reseptin Terveiset ravintoketjun huipulta -blogista sekä valmistus- ja tarjoiluvinkit Kokkeillaan-blogista.

Kokemuksen viisastamana lisään seuraavalla kerralla kuivamarinadiin suolaa ja laitan possun marinoitumaan jo paria päivää ennen kypsennysajankohtaa. Lisäksi kastikkeen teen kokonaan ilman ruskeaa sokeria (tai minun tapauksessani siirappia, ruskeaa sokeria en viitsinyt yhden ruoan takia ostaa). Revitty possu maistuu vallan hyvin ilman leipää, mutta mikäli sellaiseen haluaa possunsa pakata, kannattaa sämpylä ja lihakin valella siitä irronneella paistoliemellä.



Pulled pork eli revitty possua

porsaan kassleria
tarjoiluun kastiketta, coleslawia ja itse tehtyjä leipuskoita

Kuivamarinadi (8–10 hengen possunliha-annokselle)
4 rkl paprikajauhetta
2 rkl sellerinsiemeniä
2 rkl rouhittua mustapippuria
2 rkl kuminaa
2 rkl ruskeaa sokeria (tai siirappia)
1 rkl oreganoa
1 rkl cayennea
2 tl salviaa
2 laakerinlehteä murskattuna
1 rkl sinappijauhetta
suolaa

Sekoita marinadin ainekset ja hiero seos possunlihaan. Jätä marinoitumaan kylmään vähintään vuorokaudeksi.
Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Peitä possun paistoastia halutessasi foliolla. Tyrkkää astia uuniin ja valmista sillä välin haluamasi lisukkeet.
Possu on valmista, kun se murenee haarukan voimin. Mitä enemmän lihaa, sitä kauemmin sitä on kypsennettävä.
Anna lihan levätä foliossa vartin verran. Revi liha haarukan ja lusikan avulla säikeiksi. Täytä leipä possulla, paistoliemellä ja kaalisalaatilla.

Kastike
½ l sokerilla makeutettua kolajuomaa
2 dl ketsuppia
3 tl Dijon-sinappia
½ dl ruskeaa sokeria (tai siirappia)
iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
50 g voita
timjamia
suolaa
mustapippuria

Kuullota kattilassa sipulit ja valkosipulit. Lisää joukkoon Dr Pepper, kiehauta ja lisää loputkin ainekset. Keitä puoli tuntia ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Jatka kasaan keittämistä vähintään puoli tuntia. Lopputuloksen tulee olla siirappimainen. Maistele keittämisen aikana ja lisää suolaa, pippuria ja timjamia maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti