Sellaisenaan melko mitättömän
makuisista munakoisosta ja kesäkurpitsasta saa aikaiseksi
maustamalla ja rasvaa käyttämällä superhyvää herkkua. Seuraava
resepti on peräisin Annika Dahlqvistin yhdestä monista
karppauskirjoista, mutta kasvispitoisena se sopii niin
kasvissyöjille, kuin tavallista suomalaista ruokavaliota suosiville.
Resepti muuntaa mielestäni kesäkurpitsan salonkikelpoiseksi
ruoaksi. Varsinkin kun malttaa käyttää liemenä itsetehtyä
kasvis- tai kanalientä. Vaikka soppa on halpa ja nopea valmistaa, se
kelpaisi kauniisti aseteltuna vaikka Arvostele mun illallinen
-ohjelmaan.
Kesäkurpitsakeitto halloumilla
(neljälle)
4 pienehköä kesäkurpitsaa (meille
kahdelle on riittänyt vajaan 400 gramman painoinen kesäkurpitsa)
1 iso keltasipuli
reilu 1 l kasvis- tai kanalientä
reilu 1 dl kermaa
2 rkl ranskankermaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
paistettua halloumijuustoa
Kuullota hienonnettu sipuli
voinokareessa kattilassa. Älä ruskista sipulia. Raasta
kesäkurpitsat ja lisää sipulin sekaan. Freesaa kolme minuuttia.
Lisää liemi ja anna hautua kymmenen minuuttia. Lisää kerma ja
ranskankerma. Kiehauta nopeasti ja lisää mausteet. Tarjoile
paistetun halloumin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti