Missä lehdessä se mahtoikaan olla,
kun näin tällaisen herkkuleivän? Pakkohan cubano oli laittaa
kesäloman kokkauslistaan. Ison lihan palasen kypsennys grillissä
vie sen verran pitkän tovin, ettei oikein muulloin siihen hommaan
kuin lomalla jaksa ryhtyä. No ehkä aurinkoisena viikonloppuna...
Leipäkin pitäisi tehdä cubanoon
itse. Jos sellaista viitseliäisyyttä löytyy, niin Epätrendikkään ruokablogin sivuilta sellainen löytyy. Itse tyydyin Vaasan erittäin
vaaleaan paahtoleipään. Ei hääviä leipää, mutta tehtävänsä
herkkujen kuljetusalustana hoiti ja paahtui hyvin.
Lihan marinadiohje on niinkin
eksoottisesta lähteestä kuin romaanista Nainen ja dollari (Zoé
Valdes). Se on lähestulkoon samanlainen kuin muutkin cubano-leivän
mojolihan reseptit.
Cubano-leipä
Liha
n. 1,5 kg sian kassleria
7–9 valkosipulin kynttä
2 dl hyvää appelsiinimehua
2 rkl oreganoa
2 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
1 rkl suolaa
1 ½ rkl sipulijauhetta
Tykötarpeet
Hyvää vaaleaa leipää
(Kirnu)voita
Maukasta sinappia (amerikalaistyylinen
sopii hyvin eli makeaa)
Emmentalia viipaleina
Laadukasta kinkkuleikkelettä, jossa ei
liikaa savustusta
Voileipäkurkkuviipaleita
Sekoita mausteet appelsiinimehun
joukkoon ja taputtele marinadi possun kylkeen. Nosta jääkaappiin
marinoitumaan vähintään vuorokaudeksi. Savusta ja paista
ylikypsäksi grillissä. Anna jäähtyä ja revi kappaleiksi. Kokoa
leivät ja paahda ne joko paistinpannulla tai voileipägrillissä.
Oijoi kun näyttää hyvältä!
VastaaPoistaTämä on ihan törkeän hyvää!!!
VastaaPoista