Kreikkalainen salaattipiirakka
200 g digestivekeksejä
125 g voita
125 g voita
Täyte
200 g fetajuustoa
3 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ricottaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua chiliä
200 g fetajuustoa
3 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ricottaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua chiliä
Salaatti
1 kesäsipuli varsineen
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl oliiveja
½ kurkku
1 kesäsipuli varsineen
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl oliiveja
½ kurkku
½ pss
salaattisekoitusta
oliiviöljyä
oreganoa kuivattua tai tuoretta
oliiviöljyä
oreganoa kuivattua tai tuoretta
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan
(halkaisija noin 20 cm). Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne
keskenään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi
tunniksi.
Murustele feta. Vatkaa munien rakenne
rikki kulhossa. Sekoita tuorejuusto ja ricotta kananmunien kanssa.
Lisää fetajuusto seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja
halutessasi chilillä. Sekoita ja kaada seos keksipohjan päälle
vuokaan. Paista piirakkaa +175 asteessa uunissa noin 40 minuuttia tai
kunnes kakku on lähes kokonaan jähmettynyt. Anna piirakan jäähtyä
huoneenlämpöiseksi.
Tee salaatti. Hienonna kesäsipuli
varsineen ja sekoita se kulhossa etikan ja mausteiden kanssa. Puolita tomaatit ja oliivit ja kuutioi kurkku. Lisää
kasvikset ja öljy sipulin joukkoon. Lusikoi
salaatti piirakan päälle juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti