lauantai 11. elokuuta 2018

Ananassoosi grilliherkuille

Nyt on ollut niin pitkä tauko kirjoittelussa, ettei enää hyvällä tahdollakaan pysty perustelemaan miksi. Olen kokkaillut sitä sun tätä kylläkin ja jakanut kuvia Instagramissa, mutta blogi vaatii huomattavasti enemmän satsausta kuin pikaiseen yhden räpsykuvan jako sosiaalisessa mediassa.

Kesän grillauskelit ovat olleet mitä parhaimmat, mutta vasta nyt koko kesän jatkunut kuivuus on sen verran hellittänyt, että uskaltaa valakian pallogrilliin tuikata. Toukokuussa pidimme mieheni kanssa yhden extraviikon vapaata. Kuinkas kerrankin sattui, tuolloin kesä tuli rytinällä ja grillasimme eniten varmaan koko kesänä. Myös pannupizzaa, josta hiiligrillissä valurautapannulla tulee SUPERSUPERSUPER hyvää.

Tämä ananassoosi on Glorian ruoka ja viini -lehden alkukesän numerosta. Itse jouduin holvata sriracha-kastiketta huomattavasti enemmän soosin sekaan, jotta tulisuus maistuisi ja tuntuisi. Soosin söimme yhdessä porsaan ribsien kanssa.

Ribsit maustan vuorokautta aikaisemmin pintamausteella, jossa on vähän sitä sun tätä. Maustumisen jälkeen kypsennän niitä uunissa mahdollisimman pitkään matalalla lämmöllä. Sitten ne voi nauttia heti tai jäähdyttää ja säilyttää hetkisen jopa jääkaapissa myöhempää grillaushetkeä varten.

 
Tulisen makea ananassoosi

1 tlk ananaspaloja tai -viipaleita mehussaan
½ dl tummaa sokeria
1 ½ rkl neutraalin makuista öljyä
sriracha-kastiketta
suolaa
mustapippuria

Laita ananakset mehussaan kattilaan ja soseuta. Lisää sokeri, öljy ja sriracha. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia ilman kantta, kunnes seos sakenee. Jäähdytä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti