Nyt on ollut niin pitkä tauko
kirjoittelussa, ettei enää hyvällä tahdollakaan pysty
perustelemaan miksi. Olen kokkaillut sitä sun tätä kylläkin ja
jakanut kuvia Instagramissa, mutta blogi vaatii huomattavasti enemmän
satsausta kuin pikaiseen yhden räpsykuvan jako sosiaalisessa mediassa.
Kesän grillauskelit ovat olleet mitä
parhaimmat, mutta vasta nyt koko kesän jatkunut kuivuus on sen
verran hellittänyt, että uskaltaa valakian pallogrilliin tuikata.
Toukokuussa pidimme mieheni kanssa yhden extraviikon vapaata. Kuinkas
kerrankin sattui, tuolloin kesä tuli rytinällä ja grillasimme eniten
varmaan koko kesänä. Myös pannupizzaa, josta hiiligrillissä
valurautapannulla tulee SUPERSUPERSUPER hyvää.
Tämä ananassoosi on Glorian ruoka ja
viini -lehden alkukesän numerosta. Itse jouduin holvata
sriracha-kastiketta huomattavasti enemmän soosin sekaan, jotta
tulisuus maistuisi ja tuntuisi. Soosin söimme yhdessä porsaan ribsien kanssa.
Ribsit maustan vuorokautta aikaisemmin pintamausteella, jossa on
vähän sitä sun tätä. Maustumisen jälkeen kypsennän niitä
uunissa mahdollisimman pitkään matalalla lämmöllä. Sitten ne voi
nauttia heti tai jäähdyttää ja säilyttää hetkisen jopa
jääkaapissa myöhempää grillaushetkeä varten.
Tulisen makea ananassoosi
1 tlk ananaspaloja tai -viipaleita
mehussaan
½ dl tummaa sokeria
1 ½ rkl neutraalin makuista öljyä
sriracha-kastiketta
suolaa
mustapippuria
Laita ananakset mehussaan kattilaan ja
soseuta. Lisää sokeri, öljy ja sriracha. Kuumenna kiehuvaksi ja
anna kuplia ilman kantta, kunnes seos sakenee. Jäähdytä ja mausta
suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti