lauantai 30. joulukuuta 2017

Suppilovahvero-poropiirakka

Juusto-sienet-poro -yhdistelmällä ei voi epäonnistua. Vielä parempi jos satut löytämään pakastimen tai metsän perukoilta suppilovahveroita. Sama pätee poroon,. Eipä mulla muuta.


Suppilovahvero-poropiirakka

Pohja
125 g voita
noin 3 dl vehnäjauhoja
80 g Goudaa raastettuna
1 pieni kananmuna

Täyte
250 g suppilovahveroita
1 pieni punasipuli
150 g pororouhetta
timjami
mustapippuri
3 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
125 g Goudaa raastettuna

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja muna. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina 26–28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa 15 min.
Valmista täyte. Paloittele sieniä hieman. Kuumenna niitä paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli. Kuullota. Lisää pororouhe ja mausteet. Sekoita ruokakerma, munat ja juustoraaste tasaiseksi seokseksi. Levitä sieni-sipuliseos esipaistetulle pohjalle tasaisesti. Kaada päälle kerma-muna-juustoseos. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 min.

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen ja kuuloinen!
    Pororouhe on mulle uus juttu. Mistä sitä löytää?
    Syksyllä olin ensimmäisiä kertoja sienestämässä. Voi sitä riemua kun löysin "oman" suppispaikan.
    Totesin että keski-ikä on iskenyt. 20v sitten olisin nauranut päin naamaa jos joku ois väittäny että innostun sienistä ja hortoilusta. 😉

    Oikein hyvää vuotta 2018 teille molemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmäsavustettua pororouhetta löytyy ainakin näillä perillä S-marketista ja K-kaupoista. Valmistaja Polarica/Lapin liha. Tuo rouhe on erittäin suolaista, joten ei paljon suolalisiä kaipaa ruoat, joihin tuota laittaa.

      Itse ei ole tarvinnut sienimetsälle edes joutaa, kun sisko on pitänyt sienivahvuudessa :)

      Hyvää alkanutta vuotta teidänkin joukkiolle!

      Poista