Juusto-sienet-poro -yhdistelmällä ei
voi epäonnistua. Vielä parempi jos satut löytämään pakastimen
tai metsän perukoilta suppilovahveroita. Sama pätee poroon,. Eipä
mulla muuta.
Suppilovahvero-poropiirakka
timjami
mustapippuri
125 g Goudaa raastettuna
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja
jauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja muna.
Sekoita tasaiseksi. Painele taikina 26–28 cm:n piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa
15 min.
Valmista täyte. Paloittele sieniä
hieman. Kuumenna niitä paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on
haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu
sipuli. Kuullota. Lisää pororouhe ja mausteet. Sekoita ruokakerma,
munat ja juustoraaste tasaiseksi seokseksi. Levitä sieni-sipuliseos
esipaistetulle pohjalle tasaisesti. Kaada päälle
kerma-muna-juustoseos. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 min.
Onpas herkullisen näköinen ja kuuloinen!
VastaaPoistaPororouhe on mulle uus juttu. Mistä sitä löytää?
Syksyllä olin ensimmäisiä kertoja sienestämässä. Voi sitä riemua kun löysin "oman" suppispaikan.
Totesin että keski-ikä on iskenyt. 20v sitten olisin nauranut päin naamaa jos joku ois väittäny että innostun sienistä ja hortoilusta. 😉
Oikein hyvää vuotta 2018 teille molemmille!
Kylmäsavustettua pororouhetta löytyy ainakin näillä perillä S-marketista ja K-kaupoista. Valmistaja Polarica/Lapin liha. Tuo rouhe on erittäin suolaista, joten ei paljon suolalisiä kaipaa ruoat, joihin tuota laittaa.
PoistaItse ei ole tarvinnut sienimetsälle edes joutaa, kun sisko on pitänyt sienivahvuudessa :)
Hyvää alkanutta vuotta teidänkin joukkiolle!