Lomaan on enää ensi viikko ja tullee
todella tarpeeseen, sillä mikään resepti ei oikein ole innostanut
kokkailemaan enää kuukauteen. Aika moneen otteeseen on vain tullut
syötyä lihalla höystettyä valmista kasvisgratiinia tai
grillimakkaraa salaatilla.
Tämän sämpyläreseptin löysin
Soppa365-sivuilta. Reseptissä käytettiin Camembert-juustoa, mutta
itseklläni sattui olevan vanhahko Emmentalin kannikka jääkaapissa,
joten käytin sen. Myllärin Hurjan Viljainen Sämpyläjauho sisältää
itsessään niin paljon sokeria, että alkuperäisen reseptin hunaja
kannattaa jättää pois. Tavallisia sämpyläjauhoja käytettäessä
kannattaa sokeria tai hunajaa lisätä muutama teelusikallinen hiivan
syötäväksi. Sämpylöistä tuli aika hevin tuntuinen taikina,
mutta lopputulos oli ihan maistuva.
Juustoiset nyhtösämpylät
1,5 dl lämmintä vettä
½ pss kuivahiivaa
4 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen
Sämpyläjauhoja
1 rkl öljyä
1 tl (nokkos)suolaa
½ dl kaurahiutaleita
100–150 g pehmeää tai kovaa juustoa
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Mittaa
kulhoon kädenlämpöinen vesi. Lisää joukkoon hiiva. Sekoita,
kunnes hiiva on liuennut. Lisää noin 2 dl jauhoja. Sekoita
tasaiseksi ja peitä liinalla. Anna taikinajuuren tekeytyä
lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Vaivaa sitten joukkoon
öljy, suola, kaurahiutaleet ja loput jauhot. Taikina saa jäädä
melko pehmeäksi. Kohota taikinaa vielä 20 minuuttia. Pyöräytä
pienet (halkaisijaltaan noin 5–6 senttiä) sämpylät jauhoisin
käsin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen vuokaan vieri
viereen niin, että ne täyttävät koko vuoan. Anna kohota vielä
hetki. Leikkaa sillä aikaa juusto paloiksi. Työnnä juustopalat
sämpylöiden väleihin ja päälle. Paista uunissa noin 20
minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetken ja
tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti