Taitaa olla tämä rouva kesäloman
tarpeessa, kun ruoanlaiton vaiva ei kiinnosta niin yhtään. Kun
töissä saa ruuvata ruoan kanssa, nyt on taas se vaihe vuodesta,
ettei voisi vähempää kiinnostaa. Mikään uusi resepti ei innosta,
eikä vähiten sen takia, että ne lähes kaikki ovat jotain
grillihommia (eipä paljon grillailla, kun tuulee pohjoisesta ja
lämpöä on kuusi astetta, kuten tämänkin viikonlopun). Jopa
töiden puolesta tehdyn Helsingin reissun Finnjävel-illallinen jätti
rouvan vähän kylmäksi.
Siispä kaiken on oltava ainakin kotona
mahdollisimman yksinkertaista, mieluusti kahden raaka-aineen ruokaa.
Samoin oli tämän kesäkurpitsakeiton kanssa.
Kesäkurpitsa-tsatsikikeitto
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
kanaliemeä tai vettä
oreganoa
mustapippuria
120 g tsatsiki-tuorejuustoa (Creme
Bonjour -merkillä ainakin löytyy)
tarvittaessa suolaa
Kuutioi kesäkurpitsat ja pilko sipuli
paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota näitä tilkassa
öljyä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää kanaliemeä juuri sen
verran, että kasvikset melkein peittyvät. Lisää mausteet. Keitä
kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää tuorejuusto nokareina ja
surruuta sauvasekoittimella keitto sileäksi. Kiehauta pikaisesti ja
tarjoile heti. Päälle voit ripotella broilerin lihaa, fetakuutoita
tai paahdettuja kikherneitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti