sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kesäkurpitsaveneet grillissä

Olen ollut niin niin niin lomalla, että ruoanlaittokin on jäänyt aivan sivuseikaksi. Pottu-makkara -linjalla on menty lähes koko loma. Juhannukseksi sentään tempaisin kahdenlaisia kasslerpihvejä aika maukkaissa marinadeissa.

Näihin kesäkurpitsaveneisiin sain idean Sari ja Patrik Spåran Suuresta suomalaisesta grillikirjasta. Savustaminen tuo kesäkurpitsoihin miellyttävää lisäpotkua, mutta kyllä ilmankin pärjää varsinkin hiiligrillaaja. Jauheliha kannattaa olla jotakin vähän rasvaisempaa sortimenttia. Lightjauhis ei mehevöitä veneitä tarpeeksi.


Kesäkurpitsaveneet grillissä

2 kpl keskikokoista kesäkurpitsaa
250 g jauhelihaa
2 dl vettä
2 kesäsipulia silputtuna varsineen päivineen
1 dl aurinkokuivattua tomaattia silppuna
suolaa
mustapippuria
kourallinen basilikanlehtiä
(chilitahnaa, itse käytin kaupasta löytämääni gruusialaista tahnaa)
hyvin sulavaa juustoraastetta

Puolita kesäkurpitsat ja kaavi sisus pois. Voit käyttää sisuksen myös täytteeseen, jos haluat. Paista jauheliha kuivalla pannulla kypsäksi. Lisää sipuli, vesi ja mausteet (sekä kesäkurpitsojen sisukset). Anna kiehua hiljalleen 20–30 minuuttia, kunnes seos on kuivahkoa. Lisää basilikanlehdet ja tomaatin palat. Hauduttele 10 minuuttia. Täytä veneet seoksella niin täyteen kuin mahdollista.
Grillaa veneitä epäsuoralla lämmöllä noin 30 minuuttia. Halutessasi voit käyttää myös savustuspuruja. Ripottele juustoraaste veneiden pinnalle ja grillaa vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti