Postauksien vähyys johtuu niinkin
yksinkertaisesta syystä, etten ole hetkeen kokeillut ja maistanut
mitään niin herkullista, että se kannattaisi jakaa julkisesti.
Parasta antia ja oikea löytö viimeisen kuukauden aikana on ollut
Risentan papupasta vanhoilla tutuilla Jamie Oliverin
pastakastikkeilla ja viimeinkin tässä keittiössä kokeiluun
päässeellä avokadopastalla. Avokadopasta on niin hyvää kuin sen
on kerrottu joka ruokajulkaisussa ja -blogissa olevan. Mutta se
siitä.
Tätä appelsiinihärkää tarjoilin
eräs mennyt perjantai sitten. Mies ihan tykkäsi ja niin söin
minäkin mielelläni. Appelsiinin maku vähän piristää monesti
melko tunkkaista naudanlihaa. Ohjeen olen ottanut aikaa sitten
talteen New York Timesin nettisivulta ja mukaillut sitä tähän
vapaalla kädellä.
Appelsiinihärkä
Kastike
1 tl öljyä
4 cm raastettua, tuoretta inkivääriä
1 jalopeno silppuna
2 tl appelsiininkuorta raastettuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl palmusokeria
3 rkl soijakastiketta
3 rkl maustamatonta riisiviinietikkaa
3 rkl maustamatonta riisiviinietikkaa
1 tl kalakastiketta
800 g naudan mureaa sisäpaistia
suolaa
öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
kevätsipulia renkaina
kuivattua chilihiutaletta
Sekoita kastikkeen raaka-aineet
keskenään. Viipaloi paisti noin 7 millin paksuisiksi suikaleiksi ja
mausta suolalla. Kuumenna wokissa tai paistinpannulla öljy tirisevän
kuumaksi ja paista suikareet erissä, jottei pannu ehdi jäähtyä.
Nosta kaikki ruskistetut viipaleet pannulle takaisin ja kaada kastike
päälle. Lisää vielä kevätsipulit ja kuivattua chiliä maun
mukaan ja pyöräytä sekaisin. Tarjoa paahdetun parsakaalin tai
riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti