sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Raparperi-salviapossu

Tuumasin lomalle lähtiessäni työkavereilleni, että syön pelkkää noutoruokaa koko vapaan ajan. Sen verran paljon tulee askarreltua ruoan kanssa töissä. Mutta toisinhan tässä kävi. On tullut lärättyä useampi ruoka-aviisi ja yksi keittokirja sekä kokkailtua muun muassa karitsakebabeja että kylmäsavulohi-paputagliatellegratiinia ja pashaa.

Pakkasessa on vielä raparpereja ja niiden käyttö muuhunkin kuin leivontaan on kutkutellut kauan mieltä. Ihan käden ulottuvilla on ollut koko ajan erittäinkin helppo raparperiresepti Jamie Oliverin kirjasta Alastoman kokin onnenpäivät. Happaman ystävälle tämä resepti on oiva valinta.


Raparperi-salviapossu (neljälle)

yksi porsaan sisäfile (n. 700 g)
kourallinen salvian lehtiä tai hätätilanteessa kuivattua salviaa
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

5–7 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
3 dl raparperiä paloina

Sekoita puolet salviasta, kuoritut valkosipulinkynnet ja öljy morttelissa tahnaksi. Hiero tahna lihan pintaan ja anna maustua noin tunnin ajan.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta liha vielä suolalla ja mustapippurilla. Kääri kinkkuviipaleet lihan ympärille. Kaada raparperit uunivuokaan. Laita liha raparperien päälle, laita mukaan loput salvian lehdet ja lorauta päälle hieman öljyä. Kastele vedellä ja rypistä leivinpaperin palanen, avaa se sileäksi ja asettele lihan päälle. Paista lihaa uunissa 15 minuuttia. Ota leivinpaperi pois ja paista vielä toiset 15 minuuttia. Anna lihan levähtää hetki ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti