Niinpä on pitänyt keksiä kikkakolmosia millä hänet saa syömään sen makkaran ohessa kasviksia. Keitot ovat verrattomia tilaisuuksia upottaa sekaan kaikkea vihreää, oranssia, keltaista ja punaista. Makkaraseljanka on tällainen ruoka. Sekaan sopii oikeastaan hapankaalin lisäksi tavallinen kaali, kaikki juurekset, jopa paprika suikaleina. Talven arki-iltana soppa valmistuu nopsaan ja maistuu lohduttavan lämpimältä.
Makkaraseljanka
2 sipulia
1 pieni palsternakka
1–2 rkl öljyä
1,2 l lihalientä
1/2 dl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
10 kokonaista mustapippuria
300 g hapankaalia
1 pkt krakovanmakkaraa
20 vihreitä kivetöntä oliivia TAI 2
rkl kapriksia
150 g (venäläistä) maustekurkkua
Tarjoiluun
1 prk smetanaa
Pilko kuoritut sipulit ohuiksi
lohkoiksi ja kuorittu palsternakka kuutioiksi. Paista niitä hetki
kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja
kypsyttele pari minuuttia sekoitellen. Laita kattilaan lihaliemi,
laakerinlehdet, mustapippurit. Hauduta miedolla lämmöllä kannen
alla noin 10 minuuttia. Lisää hapankaali, paloiteltu
krakovanmakkara, halkaistut oliivit ja kuutioitu maustekurkku.
Hauduta edelleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa smetanan
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti